Gluma lui Elon Musk aproape realitate: Tesla cheltuie 6.500 de dolari pe minut şi se îndreaptă alarmant de faliment

La începutul lunii aprilie, fondatorul şi CEO-ul Tesla, Elon Musk, a glumit cu privire la falimentul companiei, însă acest rezultat nu mai pare atât de incredibil. Există un „risc valid” ca Tesla să nu aibă suficienţi bani pentru a termina anul calendaristic, potrivit Fortune.

11825 afișări
Imaginea articolului Gluma lui Elon Musk aproape realitate: Tesla cheltuie 6.500 de dolari pe minut şi se îndreaptă alarmant de faliment

Gluma lui Elon Musk aproape realitate: Tesla cheltuie 6.500 de dolari pe minut şi se îndreaptă alarmant de faliment

Compania cheltuie peste 6.500 de dolari în fiecare minut, iar balanţa de cash a fost negativă în ultimele cinci trimestre, potrivit Bloomberg. De asemenea, Tesla i-a triplat numărul de angajaţi din 2014 până în 2017, iar profitul per angajat este mai scăzut decât la alţi jucători din industria auto.

Tesla nu este pentru prima dată pe marginea prăpastiei. De când a fost fondată în 2003, compania a avut o abordare creativă cu privire la finanţate.

Musk a contribuit personal cu milioane de dolari la bunăstarea companiei, şi a reuşit să iasă din situaţii complicate. Spre exemplu, în 2008, Musk a reuşit să adune 40 de milioane de dolari chiar înainte de ajunul Crăciunului, cu câteva ore înainte ca Tesla să rămână fără bani.

Chiar dacă Tesla a mai ieşit din astfel de situaţii, analiştii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la viitorul companiei pe termen scurt.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici