- Home
- Life-Inedit
- (30.04.2018, 07:00)
- Răzvan Botea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum poate fi salvată ciocolata de la pericolul de a dispărea de pe piaţă, aşa cum ne previn experţii
Arborele de cacao este osândit să dispară mai devreme de 2050, datorită încălzirii globale şi datorită condiţiilor uscate de mediu, scrie site-ul oficial al Forumului Economic Mondial.
Urmărește
1343 afișări
Cum salvăm ciocolata de la pericolul de dispărea de care ne previn experţii
Arborele de cacao este osândit să dispară mai devreme de 2050, datorită încălzirii globale şi datorită condiţiilor uscate de mediu, scrie site-ul oficial al Forumului Economic Mondial.
Cercetătorii de la Universitatea din California fac echipă cu compania Mars pentru a încerca să salveze culturile înainte de a fi prea târziu. Aceştia explorează posibilitatea de a edita genele plantei astfel încât aceasta să se adapteze noilor condiţii climatice.
Tehnologie pe care o vor folosi se numeşte CRISPR care permite editarea ADN-ului şi deja se foloseşte pentru a face culturile mai ieftine şi mai rezistente la intemperii. Însă cea mai importantă aplicaţie a procedurii ar putea fi în prevenirea dispariţiei plantelor din cauza schimbărilor climatice, dăunătorilor şi lipsei de apă, plante de care depindem pentru a supravieţui.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Interdicția CCR în cazul Dianei Șoșoacă setează un precedent foarte periculos. Cele 2 aspecte halucinante la această motivare
-
Şapte persoane ucise într-un atac aerian israelian asupra Damascului
-
Netanyahu confirmă că Safieddine, potenţialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel
-
Lasconi: E clar. Onoarea, curajul şi respectul sunt doar vorbe goale pentru ostaşul din fruntea PNL
Arborele de cacao este extrem de pretenţios, acesta creşte doar în anumite regiuni, de obicei în apropeierea junglelor şi la 20 de grade latitudine nordică sau sudică, unde temperatura şi umiditatea rămân relativ constante de-a lungul anului. În acest moment, mai mult de jumătate din producţia de ciocolată a planetei depinde de două ţări: Coasta de Azur şi Ghana.
Însă acele zone nu vor mai fi propice pentru acest arbore în viitor. Până în 2050, încălzirea climei va împinge culturile de arbori de cacao în zona muntoasă, care în mare parte este rezervaţie naturală pentru animale şi plante sălbatice.
Mars, companie de 35 mld. dolari şi producătorul brandului Snickers a promis investirea a 1 mld. dolari pentru a susţine campania „Sustenabilitate într-o generaţie”, care are scopul de a face business într-un mod mai ecologic.
Jennifer Doudna, geneticianul care a inventat CRISPR, supraveghează colaborarea cu Mars. Deşi instrumentul inventat de ea a primit mai multă atenţie pentru potenţialul de aplicare în combaterea bolilor la om, Doudna crede că cele mai profunde aplicaţii nu vor fi asupra oamenilor, ci asupra mâncării.
Un mare fan al cultivării roşiilor, Jennifer Doudna crede că instrumentul său poate fi benefic atât companiilor mari precum Mars, dar şi producătorilor mici care fac asta mai mult din hobby: „Personal, mi-ar plăcea foarte mult o plantă de roşie cu un fruct care să stea agăţat de plantă mai mult”.
Doudna a fondat o companie care se numeşte Caribou Biosciences pentru a pune în practică CRISPR şi de asemenea a licenţiat tehnologii pentru compania din domeniul agriculturii DuPont Pioneer.
Indiferent de zona unde opinia publică vede implementată mai bine tehnologia CRISPR, aceasta va fi o unealtă cheie în agricultură în viitor, având în vedere provocările pe care ni le aduce natura, dar şi poluarea.
Citeşte şi: 1 MAI la munte: Mulţi turişti la munte, atraşi de produse tradiţionale şi oferte. De ce surprize au parte
Citeşte şi: Rivalizează cu Hollywood-ul. O companie chineză a investit aproape 8 miliarde de dolari într-un complex cinematografic
Citeşte şi: Dana Grecu iese din grila Antena 3. Anunţul făcut de prezentatoarea TV în ultima emisiune
Citeşte şi: MINIVACANŢA de 1 Mai, pe Litoral: Concerte, festivaluri şi plimbări cu telegondola. Care sunt atracţiile pregătite pentru turişti
Citeşte şi: LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER ŞI NOROC | Care sunt numerele câştigătoare de duminică, 29 aprilie. Report de peste 4,2 milioane de euro la Joker
Citeşte şi: Cum poate fi salvată ciocolata de la pericolul de a dispărea de pe piaţă, aşa cum ne previn experţii
Citeşte şi: Un român ar putea revoluţiona modul în care călătorim. Proiectul său face înconjurul lumii
Citeşte şi: PROTESTE în Spania, pentru a treia zi consecutiv: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă după achitarea a cinci bărbaţi acuzaţi că au violat o tânără de 18 ani în timpul unui festival | VIDEO
Citeşte şi: De ce nu zâmbeşte niciodată în public Victoria Beckham. Răspunsul l-a dat chiar ea | GALERIE FOTO
Citeşte şi: INTERVIU | Specialist în terapia durerii: La două treimi din pacienţi, durerea dispare sau scade
Citeşte şi: Ce maşină a primit Ion Ţiriac de la Simona Halep pentru colecţia lui. Are chiar şi un autograf | FOTO
Citește pe alephnews.ro: Un robot umanoid a dat primul interviu în direct la televizor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Mark Zuckerberg nu ştie să piardă: Şeful Meta încaseză miliarde după un pariu imposibil şi ia faţa aproape tuturor miliardarilor din lume. Antreprenorul american l-a întrecut şi pe Jeff Bezos în topul averilor şi singurul rival care mai stă în picioare rămâne Elon Musk, cel mai bogat om din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Fructul care sprijină activitatea creierului și curăță celulele nervoase. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:55
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 958. Armata ucraineană: Forţele ruse au ajuns într-un alt oraş-cheie de pe linia frontului / Se trage în Marea Neagră / Atac la Odesa/ Putin, felicitat de tovarăşul Kim / Ungaria amână sancţiunile împotriva Moscovei
-
ieri, 22:51
Parlamentar PSD, ironic la adresa lui Ciucă: Răspuns corect. Nota 10