MINIVACANŢA de 1 Mai, pe Litoral: Concerte, festivaluri şi plimbări cu telegondola. Care sunt atracţiile pregătite pentru turişti

Concerte, festivaluri, reconstituiri istorice şi plimbări cu telegondola sunt doar câteva din atracţiile pregătite pentru turişti în minivacanţa de 1 Mai, pe Litoral. Petreceri sunt oganizate în cluburi şi pe plajele din Mamaia, Mamaia Nord - Navodari şi Vama Veche,transmite corespondentul MEDIAFAX.

1528 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA de 1 Mai, pe Litoral: Concerte, festivaluri şi plimbări cu telegondola. Care sunt atracţiile pregătite pentru turişti

MINIVACANŢA de 1 Mai, pe Litoral: Concerte, festivaluri şi plimbări cu telegondola. Care sunt atracţiile pregătite pentru turişti

La Festivalul de muzică electronică Sunwaves din Mamaia, ajuns la a 23-a ediţie, sunt aşteptaţi, în cele cinci zile de concerte, peste 20.000 participanţi, mulţi dintre ei fiind tineri din vestul Europei, în principal din Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia, care vin special pentru acest festival, la Mamaia, pe plaja Crazy Beach.

Alex & Digby, Alexandra, Amir Javasoul, Apollonia, Arapu, Barac, Cally, Clovis, Daniel Maher, Gescu, Gettic Funk ( Piticu, Xandru, Funk E), Ion Ludwig, Lamache, Loco Dice, Marc Antona, Marco Carola, Mihigh, Neverdogs, Priku, Ricardo Villalobos, Sepp, Sonja Moonear, Sublee, The Martinez Brothers, Vincent Iulian sunt doar câteva dintre numele sonore care participă la Sunwaves anul acesta.

„Festival du Bonheur - pour les gourmands”, primul festival gastronomic al verii, se desfăşoară în zona de plajă Enigma - Mamaia Nord, pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi. Turiştii au acces la un răsfăţ culinar, oferit de cele 50 de „food trucks” cu preparate româneşti, americane, mexicane ori japoneze. Intrarea este liberă.

De asemenea, cluburile din Mamaia au dat şi ele startul distracţiei şi au anunţat petreceri, evenimente, DJ renumiţi, deschideri fastuoase de locaţii noi, invitaţi surpriză pentru weekendul de 1 Mai, la Mamaia.

În Costineşti, discoteca White Horse va găzdui, duminică, un concert Trooper.

Turiştii care aleg Vama Veche se pot bucura de muzica urbană la a cincea ediţie a Sunset Festival, unul dintre puţinele evenimente dedicate muzicii de acest gen care se desfăşoară în aer liber în România.

Între artiştii care vor urca pe scena Sunset sunt The Goblin Minions, Nimeni Altu’, CTC, Coma, Kazi Ploae, Argatu & Moş Martin, Keri, Vali Umbra& Gonza, DJ Oldskull ori DJ Lexi.

Tot în Vama Veche, turiştii mai pot participa la Festivalul Vama Libre, ce va avea avanpremiera pe plaja „Acolo” şi la care şi-au anunţat prezenţa Omul cu şobolani, Ţapinarii şi Partizan (acustic), Reversed Gravity, Colonist pe Lună şi Full Tones. Totodată, „Opening Party”, „Smile to the Summer” – sunt câteva nume generice pentru petreceri şi evenimente ce vor fi organizate pe plaje, terase sau în cluburi.

Pentru al patrulea an consecutiv, în Mangalia, se desfăşoară evenimentul automobilistic - „1 Mai Tuning Fest”. Acesta a debutat sâmbătă, cu o paradă a autoturismelor participante, pe traseul: Portul Turistic - bd. 1 Decembrie 1918, cu întoarcere la sensul giratoriu de la ieşirea spre 2 Mai, apoi spre str. Ştefan cel Mare, şos. Constanţei (cu întoarcere în sensul giratoriu) şi retur spre Portul Turistic. Ulterior, în parcarea din Portul Turistic, au fost expuse aproximativ 150 de autoturisme din mai multe judeţe ale ţării, modificate la partea mecanică, estetică, audio, sau la alte componente.

Pe toată durata evenimentului, pe scena amenajată special cu această ocazie, pe gabara din Portul Turistic, mai mulţi DJ şi un MC întreţin atmosfera pentru participanţi şi public.

Pasionaţii de istorie pot merge la Medgidia pentru a participa la Dapyx, Festivalul de Jocuri şi Reconstituiri Istorice, care are loc până luni. Dapyx, ajuns la cea de-a doua ediţie, este cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est care a devenit unic prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: antichitate, evul mediu şi epocile modernă şi contemporană. La finalul fiecărei zile, iubitorii de spectacole vor fi încântaţi să participe, în arena Stadionului Municipal, la reconstituirea unor bătălii celebre din istorie, cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică, dar şi la concertele cu vedete ale muzicii româneşti şi internaţionale.

Plimbări cu autobuzele etajate şi cu telegondola

Autobuzele etajate au fost şi ele reintroduse în circulaţie pentru turiştii care petrec minivacanţa de 1 Mai în Constanţa şi Mamaia, acestea urmând să circule zilnic, dar pe un traseu diferit de ultimii ani, incluzând şi o parte din Portul Constanţa.

Potrivit directorului RATC Constanţa, Bogdan Niţă, prin realizarea acestui traseu s-a dorit promovarea unor obiective turistice mai puţin cunoscute sau admirate de turişti, între care Farul şi Farul Genovez, dar şi Portul Constanţa, unde pot fi văzute Silozurile Anghel Saligny, Gara şi Bursa Maritimă, precum şi Cuibul Reginei.

„Este important sa fim cât mai aproape de mare dar şi să arătăm cât mai multe obiective ale Constanţei. De aceea, Farul, pe care îl considerăm un obiectiv important dar mai puţin popularizat, a fost pus pe traseu. De asemenea şi Portul, pentru că am vrut ca oamenii să poată vedea şi părţi ale portului în care altfel ar fi mai greu să ajungă”, a spus Niţă.

Noul traseu al autobuzelor etajate va fi Gara CFR - Piaţa Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bd. Elisabeta - str. Termele Romane - str. Negru Vodă - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Staţiunea Mamaia şi retur.

Autobuzele etajate vor funcţiona pe perioada minivacanţei, preţul unui bilet de călătorie fiind fixat la 1,5 lei pentru o călătorie, la fel ca anul trecut. Ulterior, linia va fi temporar oprită, urmând să-şi reia activitatea la mijlocul lunii iunie, din prima zi de vacanţă a elevilor. Preţul tichetelor va fi atunci de 3 lei şi 5 lei, cum a fost stabilit de Consiliul Local Constanţa

Astfel, un bilet valabil pe un traseu complet, fără întreruperea călătoriei, va costa trei lei, în timp ce cinci lei va costa biletul valabil pe întreaga zi, din momentul validării, în regim Hop-On Hop-Off, călătorul putând urca şi coborî ori de câte ori va dori.

Tot în perioada minivacanţei de 1 Mai, turiştii care au ajuns în Constanţa sau Mamaia se pot plimba şi cu telegondola. Până marţi, 1 mai, telegondola va funcţiona de la ora 11.00 la ora 21.00, preţul unei călătorii, pentru o persoană fiind de 20 de lei, în timp ce copiii cu vârsta sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici