Google Earth - "persona non grata" în bazele militare americane

Pentagonul a interzis angajaţilor Google Earth să filmeze în detaliu interiorul bazelor militare americane, după ce a aflat că o echipă a companiei a reuşit să facă acest lucru la o bază din Texas.

94 afișări
Imaginea articolului Google Earth - "persona non grata" în bazele militare americane

Google Earth - "persona non grata" în bazele militare americane

"Am primit un raport prin care eram informaţi că Google a colectat imagini detaliate şi imagini panoramice de tip 360 de grade la o bază militară din Texas", a informat Gary Ross, purtător de cuvânt al comandamentului forţelor americane din America de Nord.

Departamentul american al Apărării a emis imediat o circulară prin care cere instalaţiilor şi facilităţilor militare din ţară să refuze, pe viitor, înregistrarea de vederi panoramice în interiorul lor.

Un responsabil al companiei Google a declarat că şoferul unuia dintre vehiculele care aveau sarcina să realizeze fotografii la sol a intrat în interiorul unei baze militare în urmă cu circa 10 zile, încălcând o regulă internă, prin care site-ul nu permite cartografierea drumurilor sau instalaţiilor care nu sunt deschise accesului public.

Şoferul a solicitat autorizaţie pentru intrarea în bază şi a obţinut-o, a adăugat purtătorul de cuvânt al Google, Larry Yu. "Unul dintre şoferii noştri a încălcat în mod clar regula, ceea ce este o greşeală", a spus el.

Google a scos imaginile din baza site-ului Google Earth după ce a fost informat în legătură cu situaţia creată, de către autorităţile militare.

"Nu avem o problemă cu Google Earth, este un instrument extrem de util, însă nu putem permite prezenţa unor echipe care să surprindă imagini detaliate ale punctelor de control, ale clădirilor Cartierului General sau ale instalaţiilor de securitate, deoarece se crează o situaţie de risc operaţional", a spus reprezentantul forţelor americane.

Site-ul de cartografiere Google Earth, proprietatea grupului american Google, oferă acces online la imagini prin satelit, planuri, hărţi, imagini în relief şi reprezentări 3D ale clădirilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici