Grammy-ul respins de John Lennon în 1972 va fi scos la licitaţie

O piesă rară din istoria Beatles va fi scoasă la licitaţie. Gotta Have Rock and Roll, o casă de licitaţii specializată în suveniruri muzicale, a intrat în posesia premiului Grammy Trustee Award acordat lui John Lennon în 1972.

619 afișări
Imaginea articolului Grammy-ul respins de John Lennon în 1972 va fi scos la licitaţie

Grammy-ul respins de John Lennon în 1972 va fi scos la licitaţie

Câştigătorul va trebui să aibă o comoară minimă de 500.000 de dolari.

John Lennon, care a fost împuşcat mortal în 1980, şi colegii săi de trupă, Paul McCartney, Ringo Starr şi regretatul George Harrison, au primit statuete Grammy Trustee în 1972, în semn de recunoaştere a "contribuţiilor lor semnificative în domeniul înregistrărilor".

Lennon a refuzat premiul. "Nu mai sunt un Beatles, puteţi să-l păstraţi", a spus el la acea vreme, adresându-se preşedintelui Grammy, conform femalefirst.co.uk.

Astfel, legendarul artist l-a dat preşedintelui Grammy, care era şi şeful Apple Records. Şi tocmai din colecţia sa privată provine celebra amintire.

Fixat pe o bază de lemn, gramofonul de aur poartă inscripţia: "National Academy of Recording Artists and Sciences, National Trustees Awards 1972, To, The Beatles, John Lennon".

După cum se precizează pe site-ul Gotta Have Rock and Roll, Grammy-urile The Beatles sunt practic imposibil de găsit şi extrem de greu de obţinut. Exemplarul scos acum la licitaţie, păstrat în stare bună, este, prin urmare, o piesă de muzeu excepţională.

Licitaţia se ridică în prezent la 200.000 de dolari, dar se aşteaptă să crească până la închiderea licitaţiei, vineri, 15 decembrie, la 500.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici