"Grand Theft Auto V", un joc video violent, cel mai profitabil titlu din istoria divertismentului. Încasările sunt de miliarde de dolari | VIDEO

Un joc video violent, "Grand Theft Auto V", a devenit cel mai profitabil titlu din istoria divertismentului, după ce a generat încasări de 6 miliarde de dolari, potrivit marketwatch.com.

5578 afișări
Imaginea articolului "Grand Theft Auto V", un joc video violent, cel mai profitabil titlu din istoria divertismentului. Încasările sunt de miliarde de dolari | VIDEO

"Grand Theft Auto V", un joc video violent, cel mai profitabil titlu din istoria divertismentului. Încasările sunt de miliarde | VIDEO

Cu încasări de 6 miliarde de dolari, "Grand Theft Auto V" a reuşit să depăşească cu uşurinţă principalul său competitor în domeniu, "Call of Duty: Modern Warfare 3", care a generat vânzări de 26,5 milioane de dolari, precum şi filme cu mare succes în box office, precum "Star Wars" şi "Gone with the wind", care au avut câştiguri totale de 3 miliarde de dolari (ţinând cont şi de rata inflaţiei).

De la lansarea sa, în 2013, "Grand Theft Auto V" a fost vândut în aproximativ 90 de milioane de copii.

În acelaşi timp, al doilea cel mai profitabil titlu al francizei, "Grand Theft Auto: San Andreas", a vândut 27 de milioane de unităţi.

Analistul de media şi divertisment Doug Creutz a declarat pentru Market Watch că niciun alt joc pentru consolă nu a fost vândut în atâtea unităţi.

"Jocurile video sunt o mai bună afacere decât filmele", a declarat analistul KeyBanc Evan Wingren. Acesta a mai spus că jocurile video beneficiază şi de faptul că au un conţinut interactiv, care permite producătorilor să facă modificări şi să îşi schimbe modelele de business în beneficiul jucătorilor şi al companiilor.

În 2017, consumatorii au cheltuit 36 de miliarde de dolari pe jocuri video, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de NPD Group. Pe de altă parte, box office-ul mondial a crescut cu doar 3%, având încasări record de 40 de miliarde de dolari.

Potrivit MarketWatch, "GTA V" este cel mai popular pe PlayStation 3, cu o treime dintre consumatori alegând consola lansată în urmă cu 12 ani, în timp ce utilizatorii de computere au generat doar 2,1% din încasări.

Seria de acţiune "Grand Theft Auto" este dezvoltată de Rockstar North (fostă DMA Design).

Jocul video "Grand Theft Auto V" a fost criticat pentru că include descrieri ale unor scene de tortură, conţinut sexual, misogin, rasist şi termeni ofensatori. În ciuda aspectelor controversate, jocul video s-a dovedit un succes global.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici