Gravidele, încurajate să mănânce arahide

Femeile însărcinate trebuie să consume regulat arahide pentru ca bebeluşii lor să nu dezvolte alergii, potrivit unui raport realizat de cercetătorii din Marea Britanie, care va fi publicat săptămâna viitoare, informează thisislondon.co.uk.

8 afișări
Imaginea articolului Gravidele, încurajate să mănânce arahide

Gravidele, încurajate să mănânce arahide

Cercetătorii britanici sugerează că numărul crescut de alergii înregistrate în rândul copiilor sunt o consecinţă a faptului că medicii le sfătuiesc pe femei să nu consume arahide în timpul sarcinii şi să nu ofere copiilor acest aliment în primii ani de viaţă.

Anunţul a venit după ce au fost analizate mai multe studii realizate în ţările unde procentul de alergii alimentare este scăzut şi s-a descoperit că în aceste state bebeluşii consumă frecvent arahide.

În ghidul de prevenire a bolilor, în vigoare în Marea Britanie, se indică faptul că bebeluşii riscă să dezvolte alergii dacă unul dintre părinţi a fost sau este bolnav de astm, eczeme sau febra fânului, dar specialiştii spun că acest sfat ar putea fi "eronat şi contra-productiv".

Departamentul pentru sănătate publică a mers mai departe şi a recomandat mamelor să evite să ofere arahide copiilor cu vârste sub trei ani.

În urma acestui nou studiu, ministrul britanic al Sănătăţii, Ivan Lewis, a declarat că va cere părerea unui comitet independent de experţi şi că, dacă va fi cazul, va schimba recomandările privind consumul de arahide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici