Grecia anunţă tururi inedite la Acropola din Atena în afara programului, la un preţ piperat

  • Vreţi să vedeţi Acropola din Atena fără mii de persoane în jur care fac selfie-uri?
  • O soluţie este în lucru, dar vă va costa până la 5.000 de euro.
669 afișări
Imaginea articolului Grecia anunţă tururi inedite la Acropola din Atena în afara programului, la un preţ piperat

Grecia anunţă tururi inedite la Acropola din Atena în afara programului (Sursa foto: AP / Mediafax Foto)

Începând cu 1 aprilie 2024, Grecia intenţionează să ofere tururi ghidate exclusive ale celui mai puternic magnet turistic al ţării pentru o mână de vizitatori cu bani, în afara programului normal, informează AP.

Măsura face parte dintr-o revizuire a politicii de emitere a biletelor pentru siturile arheologice şi muzeele greceşti, care vor înregistra creşteri de preţuri începând cu aprilie 2025.

Un oficial din cadrul Ministerului grec al Culturii a declarat vineri că noul serviciu de la Acropole se va aplica unui număr maxim de patru grupuri de până la cinci persoane fiecare. Acesta va costa 5.000 de euro pe grup, deşi persoanele fizice pregătite să acopere întreaga taxă de grup sunt binevenite să viziteze pe cont propriu.

Veniturile vor fi investite în alte proiecte culturale.

Vizitele, cu ghizi calificaţi, vor dura până la două ore; de la 7-9 dimineaţa, chiar înainte de începerea programului de vizită, sau de la 8-10 seara, după închiderea acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici