Green Day lucrează la un nou album (Video)

Celebra trupă americană de punk-rock Green Day colaborează cu fostul producător al trupei Nirvana, Butch Vig, pentru noul lor album, primul după "American Idiot" (2004), conform declaraţiei recente a solistei trupei Garbage, Shirley Manson.

69 afișări
Imaginea articolului Green Day lucrează la un nou album (Video)

Green Day lucrează la un nou album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solistei trupei Garbage, Shirley Manson, i-a "scăpat" această informaţie în timpul emisiunii "The Carson Daily Show" la care fusese invitată, artista declarând că trupa Green Day lucrează la următorul lor album după "American Idiot", lansat în 2004.

Într-un fişier video care a fost postat la sfârşitul săptămânii pe Youtube, trupa Green Day poate fi văzută în studioul de înregistrări, alături de Vig, care a arătat degetul mijlociu către camera ce îi filma. În fundal, se pot auzi acordurile instrumentale ale unor piese noi.

Vig este celebru pentru faptul că a produs albumul "Nevermind" al trupei Nirvana, dar a colaborat cu foarte mare succes şi cu trupele Smashing Pumpkins şi Sonic Youth şi face parte din trupa Garbage. El a mai produs albume pentru Jimmy Eat World, Against Me! şi Tad.

Green Day a colaborat cu producătorul Rob Cavallo pentru albumul "American Idiot", un material discografic de succes, recompensat cu premiul Grammy şi care s-a vândut în 5,8 milioane de copii în Statele Unite. Următorul album al trupei nu are deocamdată un titlu şi va fi lansat de Warner Music.

Albumele formaţiei Green Day s-au vândut în peste 65 de milioane de exemplare în întreaga lume, din care 22 de milioane numai în Statele Unite.

De asemenea, formaţia a primit trei premii Grammy, pentru Cel Mai Bun Album, "Dookie"(1994), Cel Mai Bun Album Rock, "American Idiot" (2004), şi pentru Piesa Anului, "Boulevard of Broken Dreams" (2004).

Green Day - "Working Class Hero"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici