Green Hours invită bucureştenii să stingă o oră luminile, sâmbătă

Green Hours va stinge luminile sâmbătă, între orele 20.00 şi 21.00, în semn de solidaritate cu milioane de persoane din întreaga lume, care s-au alăturat în mod oficial proiectului "Ora Pământului", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului Green Hours invită bucureştenii să stingă o oră luminile, sâmbătă

Green Hours invită bucureştenii să stingă o oră luminile, sâmbătă (Imagine: Earth Hour)

Teatrul independent Green Hours a decis să se ralieze la această iniţiativă, alături de cele 24 de oraşe din întreaga lume care şi-au anunţat în mod oficial participarea la proiect.

"Pentru că Bucureştiul «oficial» nu a catadicsit să se alăture acestei manifestări, încercaţi să faceţi vizibilă ralierea dumneavoastră aprinzând o lumânare la fereastră, înspre stradă, ca semn al acţiunii în acord cu Ora Pământului (Atenţie la perdele!!! Incendiile grăbesc încălzirea globală...)", transmite Green Hours.

Totodată, Green Hours invită bucureştenii să închidă televizoarele: "Micşoraţi măcar pentru o oră ratingul atât de vânat de minunatele noastre televiziuni".

Potrivit site-ului www.earthhour.org, programul "Earth Hour/ Ora Pământului" a fost iniţiat în 2007 la Sydney (Australia), de World Wide Found for Nature, iar în 2008 se anunţă a fi un eveniment global, întrucât 24 de oraşe din întreaga lume, printre care Sidney, Toronto, Chicago, Tel Aviv, Copenhaga, vor participa la acest proiect.

Astfel, milioane de oameni vor stinge luminile pe 29 martie, între orele 20.00 - 21.00, iniţiativa simbolizând interesul pentru găsirea unor soluţii care să prevină poluarea, dar şi fenomenul "încălzirii globale".

În acest sens, timp de o oră se vor stinge luminile în clădiri, sediile de companii, restaurante, dar şi în locuinţe. De asemena, se va opri orice aparat care consumă curent electric.

Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane şi 2.100 de companii din Sidney şi-au închis luminile timp de o oră. Acest efort a redus consumul energetic al oraşului Sidney cu 10,2 % pentru o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici