Grupul britanic Blur va primi un premiu pentru întreaga carieră la gala BRIT Awards 2012

Grupul britanic Blur va fi recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră la ediţia din 2012 a galei BRIT Awards, echivalentul britanic al premiilor Grammy.

90 afișări
Imaginea articolului Grupul britanic Blur va primi un premiu pentru întreaga carieră la gala BRIT Awards 2012

Grupul britanic Blur va primi un premiu pentru întreaga carieră la gala BRIT Awards 2012 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Blur va primi acest premiu onorific la gala BRIT Awards 2012, care va avea loc pe 21 februarie, la Londra.

Blur, o trupă britanică de rock alternativ, a fost înfiinţată în Londra, în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree. Grupul Blur a lansat primul lui album, "Leisure", în 1991 şi a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru albumul "Parklife", lansat în 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor '90, când presa britanică obişnuia să spună că este singurul rival adevărat al trupei Oasis.

După ce chitaristul Graham Coxon a părăsit trupa, Blur şi-a acordat o perioadă de pauză, între anii 2002 şi 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-şi duce la capăt proiectele solo şi pentru a înfiinţa grupul "virtual" Gorillaz, care s-a bucurat de un succes uriaş.

Ultimul album Blur, intitulat "Think Tank", a fost lansat în 2003.

Blur s-a reunit pentru o serie de concerte - toate sell out - în 2009, însă presa muzicală britanică susţine că cei patru muzicieni ar fi declarat în culise că nu doresc să înregistreze piese noi în viitorul apropiat.

Printre laureaţii premiului BRIT pentru întreaga carieră acordat la ediţiile precedente ale acestei gale se numără artişti de seamă, precum Paul McCartney, U2, Paul Weller, Oasis, Sting, The Who, Fleetwood Mac, Van Morrison şi Queen.

Nominalizările pentru BRIT Awards vor fi anunţate pe 12 ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale, organizată la Hotelul Savoy din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici