Gucci sărbătoreşte 90 de ani de existenţă. Casa a inaugurat un muzeu la Florenţa

Casa Gucci a inaugurat luni seară la Florenţa, printr-o petrecere spectaculoasă, un muzeu consacrat istoriei acestei mărci florentine care sărbătoreşte, în 2011, 90 de ani de existenţă.

285 afișări
Imaginea articolului Gucci sărbătoreşte 90 de ani de existenţă. Casa a inaugurat un muzeu la Florenţa

Gucci sărbătoreşte 90 de ani de existenţă. Casa a inaugurat un muzeu la Florenţa

Acest muzeu de 1.715 metri pătraţi, care îşi va deschide uşile pentru public miercuri, prezintă colecţiile de geamantane, articole vestimentare realizate pentru staruri şi evoluţia logoului Gucci de la lansarea lui în 1921 de Guccio Gucci.

Guccio Gucci a debutat ca portar la hotelul Savoy din Londra şi s-a inspirat din această experienţă pentru a lansa o linie de geamantane şi articole de călătorie, care a avut succes comercial în anii '50, '60 şi '70.

Aproximativ 200 de celebrităţi au participat la petrecerea de inaugurare a muzeului casei Gucci, amenajat într-un palat din secolul al XV-lea în centrul Florenţei, printre care s-au numărat Charlotte Casiraghi, Anna Wintour şi artistul american Bill Viola.

În afară de spaţiile destinate expunerii, muzeul are şi o bibliotecă, o cofetărie şi un mic magazin.

Casa Gucci aparţine grupului PPR condus de francezul François Pinault. Designerul principal al casei Gucci este italianca Frida Giannini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici