Gus Van Sant şi Lee Daniels, printre regizorii care vor lucra la un serial despre cele zece porunci

Gus Van Sant, Lee Daniels şi Wes Craven se află pe lista cineaştilor care vor regiza câte un episod dintr-o miniserie de televiziune despre cele zece porunci biblice, în cadrul unui proiect produs de Bruce Cohen şi Bob Weinstein.

66 afișări
Imaginea articolului Gus Van Sant şi Lee Daniels, printre regizorii care vor lucra la un serial despre cele zece porunci

Gus Van Sant (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Lista regizorilor care vor realiza episoade din miniseria ce prezintă cele zece porunci biblice dintr-o perspectivă modernă a fost completată până în prezent de Jim Sheridan ("În America", 2002) şi Michael Cera, care a jucat în serialul "Arrested Development" (2012), de Mitchell Hurwitz, informează contactmusic.com.

"Fiecare dintre aceşti regizori este apreciat pentru stilul lui unic (...), prin urmare, este clar că de la acest serial aşteptăm 10 episoade teribil de diferite", a declarat producătorul de film Bob Weinstein, din partea companiei Weinstein Co.

"Cu fiecare regizor care îşi va alege propria echipă de creaţie va fi palpitant să vedem cum se împletesc viziunile fiecăruia dintre ei", a adăugat Bruce Cohen, care a produs, de asemenea, filmul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Lining Playbook".

Regizorii care vor realiza celelalte cinci episoade din miniserie vor fi anunţaţi la o dată ulterioară.

Gus Van Sant, născut în 1952, a devenit cunoscut cu filmul "Good Will Hunting" (1997), distins cu premiul Oscar pentru scenariu (Matt Damon şi Ben Affleck, care au interpretat şi rolurile principale). Acesta a regizat, de asemenea, "Elefant" (2003), premiat cu Palme d'Or la Cannes, despre masacrul de la Liceul american Columbine, din 1999.

Lee Daniels, în vârstă de 53 de ani, a fost producător al filmelor "Puterea dragostei/ Monster's Ball" - pentru care Halle Berry a primit un Oscar, devenind astfel prima actriţă de culoare care a câştigat acest trofeu -, şi "Izbăvirea/ The Woodman", proiectat la festivalurile de la Sundance şi Cannes. Apoi, acesta a trecut în spatele camerei, regizând "Boxând cu umbra/ Shadowboxer" şi "Precious: După romanul «Push» de Sapphire/ Precious: Based on the Novel «Push» by Sapphire", care a avut şase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

În luna august 2013, The Weinstein Co. a lansat filmul "Lee Daniels' The Butler", care se bucură de un succes răsunător în Statele Unite ale Americii, unde s-a situat timp de două săptămâni consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american. De asemenea, regizorul Lee Daniels a dezvăluit de curând că lucrează deja la un film biografic consacrat cântăreţei Janis Joplin, o legendă a rockului psihedelic din anii '60.

Wesley Earl "Wes" Craven, născut în 1939, este, probabil, cel mai cunoscut regizor american de filme de groază, fiind renumit pentru "Coşmarul de pe Elm Street". El este, de asemenea, regizorul seriei "Scream", care parodiază cele mai cunoscute filme ale genului horror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici