Halle Berry, criticată pentru o glumă antisemită

Actriţa americană Halle Berry şi-a cerut scuze în public după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unei emisiuni de televiziune la care a fost invitată, a făcut o glumă catalogată de o parte din public drept antisemită, informează eonline.com.

4 afișări
Imaginea articolului Halle Berry, criticată pentru o glumă antisemită

Halle Berry, criticată pentru o glumă antisemită

La emisiunea de televiziune "The Tonight Show Friday", realizată de Jay Leno, Halle Berry a glumit spunând că o fotografie în care apare cu nările neobişnuit de mari ar putea semăna cu "portretul vărului meu evreu".

Berry se referea la una dintre fotografiile sale pe care le modificase pe computer cu ajutorul programului Photo Booth de la Apple.

"Programul îţi modifică chipul astfel încât faţa ta să semene cu cele ale altor oameni prostuţi", a spus actriţa, câştigătoare a unui premiu Oscar pentru rolul din "Puterea dragostei". "De câte ori mă simt deprimată fac lucrul acesta ca să mă amuz", a adăugat Berry.

Remarca nu a fost difuzată, totuşi. Tăcerea publicului a fost acoperită de o înregistrare audio cu râsete, iar cuvântul "evreu" nu se aude.

Totuşi, Jay Leno a reacţionat: "Mă bucur că tu ai spus lucrul acesta şi nu eu". Berry şi-a dat seama imediat de gafă şi a exclamat: "O, Doamne, oare tocmai mi-am ruinat cariera?", după care a continuat cu prezentarea fotografiilor modificate.

Actriţa în vârstă de 41 de ani, care este însărcinată cu primul său copil, a declarat, marţi, că nu a dorit ca gluma sa să pară antisemită şi i-a cerut lui Leno să o elimine din emisiune.

"Chiar nu am vrut să insult pe nimeni şi după emisiune mi-am dat seama că este ofensatoare, astfel încât i-am cerut lui Jay să o elimine, iar el mi-a ascultat rugămintea", a spus actriţa.

Berry a mai spus că una dintre asistentele sale, care este evreică, a făcut această glumă chiar înainte ca ea să intre în platou, adăugând că "nu a vrut să insulte sau să rănească pe nimeni". "A fost o glumă proastă. Îmi pare rău şi îmi cer scuze", a mai spus Berry.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici