Halle Berry, dezamăgită de lipsa rolurilor pentru actorii de culoare de la Hollywood

Actriţa Halle Berry a spus că este dezamăgită de faptul că rămâne în continuare singura actriţă afro-americană care a câştigat un premiu Oscar pentru rol principal, subliniind lipsa rolurilor acordate artiştilor de culoare de la Hollywood, informează contactmusic.com.

235 afișări
Imaginea articolului Halle Berry, dezamăgită de lipsa rolurilor pentru actorii de culoare de la Hollywood

Halle Berry, dezamăgită de lipsa rolurilor pentru actorii de culoare de la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2002, Halle Berry a intrat în istoria cinematografiei devenind prima actriţă de culoare care a câştigat un premiu Oscar pentru rol principal. După 13 ani, vedeta, în vârstă de 48 de ani, este în continuare singura afro-americană care a primit această distincţie.

Berry, care a fost premiată pentru rolul din "Puterea dragostei/ Monster's Ball" din 2001, a vorbit recent, într-un interviu acordat The Guardian despre lipsa de roluri pentru actriţele de culoare de la Hollywood.

"Sunt dezamăgită", a declarat Halle Berry despre faptul că este în continuare singura afro-americană premiată cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal. "Mă simt inspirată, totuşi, când văd atâţia artişti de culoare realizând lucruri atât de valoroase", a continuat Halle Berry.

"Calitatea şi valoare muncii noastre nu sunt determinate de un premiu. Mi-ar plăcea să văd cât mai mulţi dintre ei recunoscuţi, desigur, dar toţi trebuie să găsim câştigul în munca şi în punerea în practică a talentului. Adevăratul câştig este acela când nu doar vindem poveşti ale unor oameni de culoare, ci când oamenii de culoare sunt prezenţi în poveşti de zi cu zi, în care nu spunem «acestea sunt filme pentru afro-americani»", a explicat actriţa.

Din anul 2002 şi până în prezent, au fost trei artiste de culoare nominalizate la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Gabourey Sidibe, pentru rolul din "Precious: După romanul «Push» de Sapphire/ Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", din 2010, Viola Davis, în 2012, pentru rolul din filmul "Culoarea sentimentelor/ The Help", şi Quvenzhané Wallis, în 2013, pentru rolul din "Tărâmul visurilor/ Beasts of the Southern Wild".

Halle Berry a vorbit în acelaşi interviu şi despre faptul că a ratat o serie de oportunităţi în carieră din cauza rasei şi nu a vârstei, dar şi despre rolurile diferite care i se oferă.

"Am avut mereu probleme în a obţine roluri, din cauză că sunt de culoare. Deci mi se oferă la fel de multe ca întotdeauna. Pentru mine nu este nicio diferenţă. Când aveam 21 de ani era la fel de greu ca acum, când am 48. Pentru mine este la fel", a mărturisit Halle Berry.

Halle Berry a devenit cunoscută cu rolul din filmul "Bumerangul/ Boomerang" (1992) şi a confirmat aşteptările criticilor de specialitate cu rolurile din "Familia Flintstones: Aventuri în Epoca de Piatră/ The Flintstones" (1994) şi "Bulworth" (1998). Pe lângă Oscarul câştigat în 2002, pentru "Puterea dragostei/Monster's Ball", Halle Berry a devenit un star mondial cu roluri precum cele din franciza "X-Men", "Cod de acces: Swordfish/ Swordfish" (2001) şi "Să nu mori azi/ Die Another Day" (2002). Actriţa a regăsit succesul de odinioară şi în anii 2010, cu filmele "Atlasul norilor/ Cloud Atlas" (2012) şi "Apel de urgenţă/ The Call" (2012).

Halle Berry a câştigat însă şi o Zmeură de Aur pentru cea mai proastă interpretare feminină, în 2005, pentru rolul din "Catwoman", şi este una dintre puţinele actriţe de la Hollywood care s-au prezentat la ceremonie pentru a-şi ridica în persoană acest trofeu deloc de invidiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici