Harrison Ford a primit o ofertă de a juca într-o continuare a filmului "Blade Runner"

Actorul Harrison Ford, interpretul personajului Rick Deckard din filmul SF "Vânătorul de recompense/ Blade Runner" (1982), a primit din partea companiei Alcon Entertainment oferta de a juca într-o continuare a acestui film-cult, care va fi regizată tot de Ridley Scott.

98 afișări
Imaginea articolului Harrison Ford a primit o ofertă de a juca într-o continuare a filmului "Blade Runner"

Harrison Ford (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Alcon Entertainment i-a făcut o ofertă lui Harrison Ford de a juca în continuarea filmului "Vânătorul de recompense/ Blade Runner", anunţând acest lucru într-un comunicat de presă, conform dailymail.co.uk.

În comunicatul citat respectiv se afirmă că "acţiunea filmului are loc la câteva decenii după cea din producţia originală".

Scenariul filmului este semnat de Hampton Fancher şi Michael Green, iar Harrison Ford a declarat, într-un interviu, că este "nerăbdător" să îl citească, înainte de a confirma implicarea în proiect.

"Harrison Ford şi-a exprimat interesul de a relua acest rol în trecut, însă nu s-a semnat niciun acord, deoarece trebuie să citească scenariul", potrivit site-ului deadline.com.

Compania Alcon Entertainment a achiziţionat drepturile pentru filmul "Vânătorul de recompense", precum şi drepturile de televiziune şi auxiliare în 2011, de la producătorul filmului, Bud Yorkin.

Lungmetrajul "Blade Runner", inspirat de romanul "Visează androizii oi electrice?", de Philip K. Dick, spune povestea unor roboţi umanoizi - "replicanţi" -, ce sunt urmăriţi de un vânător de recompense, interpretat de Harrison Ford, şi a fost lansat pe marile ecrane nord-americane în anul 1982. Alături de Harrison Ford, în film au mai jucat Sean Young, Daryl Hannah şi Rutger Hauer.

Lungmetrajul nu a avut un mare succes de casă în momentul lansării, dar s-a impus de-a lungul timpului ca un film-cult şi ca una dintre capodoperele genului science-fiction. Lansat la trei ani după apariţia primului film din seria "Alien", "Vânătorul de recompense" a confirmat, totodată, talentul regizorului Ridley Scott în domeniul cinematografiei SF.

"Vânătorul de recompense" a fost nominalizat la Oscar, în 1983, la categoriile "cele mai bune decoruri" şi "cele mai bune efecte vizuale". Filmul a fost nominalizat în acelaşi an la Globul de Aur, la categoria "cea mai bună coloană sonoră", compusă de Vangelis.

"Suntem convinşi că Hampton Fancher şi Michael Green au creat, împreună cu Ridley Scott, o continuare extraordinară a unuia dintre cele mai mari filme din toate timpurile. Sperăm că Harrison va face parte din proiectul nostru şi am fi onoraţi de acest lucru", au declarat Broderick Johnson şi Andrew Kosove, cofondatorii Alcon Entertainment în declaraţia comună.

Deocamdată, actorul Harrison Ford a reluat rolul lui Han Solo în "Războiul stelelor VII", de J.J. Abrams, alături de Carrie Fisher şi Mark Hamill, ale cărui filmări au început la Londra.

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" şi "Războiul Stelelor", Harrison Ford a declarat în trecut că preferă ca publicul să-şi amintească de el pentru roluri precum cele din "Martorul" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - şi "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren şi River Phoenix, două filme de Peter Weir. Ford a mai jucat în filme precum "Sabrina", în regia celebrului Sydney Pollack, şi "Imigranţii/ Crossing Over", în regia lui Wayne Kramer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici