Harrison Ford, cel mai bun preşedinte fictiv al SUA

Harrison Ford, care a interpretat rolul preşedintelui SUA în lungmetrajul "Air Force One", s-a situat pe primul loc în topul celor mai buni preşedinţi americani din filme, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul Moviefone.com, apaţinând AOL.

35 afișări
Imaginea articolului Harrison Ford, cel mai bun preşedinte fictiv al SUA

Harrison Ford, cel mai bun preşedinte fictiv al SUA

Harrison Ford a obţinut 24% din voturi, în timp ce Morgan Freeman, preşedintele american care a trebuit să salveze omenirea de impactul unei comete, în "Impact nimicitor" (1998), a atras doar 16% dintre voturile exprimate online.

"Nu ştiu dacă Obama poate spune că Morgan Freeman i-a înlesnit drumul către Casa Albă, dar cu siguranţă personajul interpretat de acesta l-a ajutat", a spus editorul-şef al Moviefone, Scott Robson. De asemenea, acesta a remarcat că opţiunile internauţilor indică faptul că, într-o lume ideală, alegătorii ar vota nu numai un preşedinte care rezolvă probleme economice, ci şi unul care ar fi capabil să-şi înfrunte duşmanii.

Următorii preşedinţi americani fictivi în preferinţele alegătorilor au fost Michael Douglas, pentru rolul din "Dragostea unui preşedinte american" (1995), unde a interpretat rolul unui şef de stat văduv care se îndrăgosteşte, şi Bill Pullman, preşedintele care în timpul mandatului său a fost nevoit să se confrunte cu o invazie extraterestră în "Ziua Independenţei" (1996).

Sondajul online s-a derulat în perioada 23 septembrie - 21 octombrie şi a atras 1,1 milioane de respondenţi.

În topul primilor zece preşedinţi fictivi au mai intrat, în ordine, şi Kevin Kline, cu rolul din "Dave - preşedinte pentru o zi" (1993), Dennis Quaid - "Vise americane" (2006), Bruce Greenwood - "Comoara Naţională: Cartea Secretelor" (2007), James Cromwell - "Pericol absolut" (2002), Jack Nicholson - "Atacul marţienilor" (1996) şi Jeff Bridges - "Persona non grata" (2000).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici