Henry Cavill este noul Superman

Actorul britanic Henry Cavill, cunoscut pentru rolul din serialul de televiziune "Dinastia Tudorilor/ The Tudors", va fi noul Superman în următorul film al francizei, a declarat, duminică, distribuitorul peliculei.

73 afișări
Imaginea articolului Henry Cavill este noul Superman

Henry Cavill este noul Superman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Henry Cavill, în vârstă de 27 de ani, va juca rolul jurnalistului Clark Kent şi al lui Superman, în noul film din celebra serie, ce urmează să fie lansat de Warner Bros. în decembrie 2012.

Titlul filmului nu a fost încă anunţat.

Zack Snyder va regiza filmul, al cărui scenariu este scris de David S. Goyer, pe baza unei poveşti scrise de Goyer alături de regizorul Christopher Nolan, ce va fi producătorul peliculei.

Henry Cavill este cunoscut pentru rolul lui Charles Brandon, cumnatul regelui Henric al VIII-lea, în serialul de succes "The Tudors". El a mai jucat în filme precum "Whatever Works / Ce-o fi o fi..." (2009), "Stardust / Pulbere de stele" (2007), "Tristan & Isolde / Tristan & Isolda" (2006) şi "Hellraiser: Hellworld.com" (2005).

Christopher Nolan, regizorul care a reuşit să revitalizeze franciza "Batman" prin două lungmetraje ce s-au bucurat de mare succes de casă - "Batman Begins" (2005) şi "The Dark Knight" (2008) - s-a asociat cu David Goyer pentru a revitaliza şi franciza "Superman". În ciuda faptului că a avut încasări de 200 de milioane de dolari în America de Nord, cel mai recent film din această franciză, intitulat "Superman Returns" (2006), a fost considerat o mare dezamăgire.

Personajul Superman a fost descris timp de multe decenii ca fiind super-eroul ce are multe calităţi şi niciun defect, iar toate poveştile sale au fost prezentate în alb şi negru. Din punctul de vedere al unui anumit segment de public, eroul Superman nu este prea potrivit cu o epocă în care societatea actuală pare să prefere eroii cu morală ambiguă.

Primul film din franciza "Superman" a fost lansat pe marile ecrane în 1978, cu Christopher Reeves în rolul principal, şi a primit un premiu Oscar pentru efecte speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici