Hitler se temea de dentist

Liderul nazist Adolf Hitler, din al cărui ordin au fost exterminaţi milioane de oameni şi care s-a impus în faţa serviciilor sale SS şi Gestapo ca un rege al terorii, se temea de durere şi evita să meargă la dentist, potrivit unei cărţi publicate recent, informează dailymail.co.uk.

117 afișări
Imaginea articolului Hitler se temea de dentist

Hitler se temea de dentist

Detaliile despre tratamentul ortodontic al Führer-ului au fost publicate într-o nouă carte, intitulată "Dentist of the Devil" (Dentistul diavolului), scrisă de Menevse Deprem-Hennen, care prezintă amintiri ale dentistului personal al lui Hitler şi al altor lideri germani, Johannes Blaschke.

Potrivit relatărilor acestuia, liderul mişcării naziste nu suporta durerea fizică şi din această cauză dentistul a avut nevoie de opt zile pentru a-i obtura acestuia un canal dentar. De asemenea, Hitler avea abcese, afecţiuni ale gingiei şi suferea de halenă.

Blaschke s-a ocupat de igiena dentară a dictatorului timp de 20 de ani. Volumul, bazat pe registrele medicale ale acestuia, infirmă şi o speculaţie apărută într-o altă carte despre Hitler, potrivit căreia acesta ar fi avut plombe făcute din dinţii de aur scoşi de la victimele lagărelor de exterminare.

Potrivit înregistrărilor dentistului, deşi Hitler nu avea puse astfel de plombe sordide, această metodă de tratament era folosită în cazul agenţilor SS.

"Oricine care ştia detalii despre dantura lui Hitler a fost extrem de important pentru aliaţi după război, pentru că prin acestea putea fi identificat cadavrul", a spus autoarea cărţii, de profesie dentist, care a lucrat şase ani la această carte.

"Blaschke era extrem de mândru de rolul său de dentist al conducătorului nazist, dar se pare că pacientul său nu-i împărtăşea entuziasmul", scrie Menevse Deprem-Hennen, amintind că atitudinea lui nu era singulară. Astfel, conform registrelor dentistului, Hermann Goering, liderul suferind de grandomanie al aviaţiei germane şi fondatorul Gestapo-ului, plângea înainte de a ajunge pe scaunul stomatologului şi impunea ca protezele dentare să fie gata în aceeaşi zi în care erau comandate, pentru ca imaginea sa să nu fie afectată de o dantură imperfectă.

Conform declaraţiilor interpretului său, teama lui Hitler de dentist era pentru acesta un reper pentru aversiune, astfel încât după ce a avut negocieri eşuate cu generalul Franco privind intrarea în război, liderul nazist i-ar fi spus dictatorului italian Benito Mussolini "că mai degrabă şi-ar scoate doi-trei dinţi decât să mai treacă încă o dată prin aceste discuţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici