Hitler, subiect de film la Bollywood

Studiourile indiene de la Bollywood, celebre pentru filmele muzicale siropoase, se pregătesc să exploreze un "teritoriu" necunoscut şi considerabil mai sumbru, urmând să producă un lungmetraj despre ultimele zile din viaţa lui Adolf Hitler.

81 afișări
Imaginea articolului Hitler, subiect de film la Bollywood

Hitler, subiect de film la Bollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit regizorului acestui proiect cinematografic, Rakesh Ranjan Kumar, filmul va prezenta ultimele zile din viaţa dictatorului nazist, petrecute într-un buncăr din Berlin, în 1945.

Intitulat "Dear Friend Hitler", o aluzie la cele două scrisori expediate dictatorului german de părintele independenţei Indiei, Mahatma Gandhi, acţiunea filmului se va concentra asupra personalităţii lui Hitler şi a relaţiilor sale cu cei apropiaţi, cu puţin timp înainte de căderea regimului nazist.

Hitler va fi interpretat de un veteran de la Bollywood, actorul Anupam Kher, care l-a interpretat pe Gandhi într-un film de televiziune, iar actriţa Neha Dhupia, fostă miss India, o va interpreta pe partenera fuhrerului, Eva Braun.

Potrivit producătorului Anil Sharma, acest proiect cinematografic reprezintă "o descriere analitică a ideologiei lui Hitler". "Vom încerca să arătăm temerile sale, sentimentul de nesiguranţă şi presiunile la care a fost supus în momentul în care trebuia să ia decizii cruciale", a adăugat producătorul indian.

Filmul va avea o serie de similitudini cu producţia germană "Der Untergang/ Ultimele zile ale lui Hitler" (2004), care descria de asemenea ultimele zile ale dictatorului. Filmul de la Bollywood va fi însă o producţie originală, a asigurat producătorul Anil Sharma, care a mărturisit că nu ştie deocamdată dacă va include în acest proiect tradiţionalele pasaje muzicale şi scene de dans indiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici