Hiturile din anii '90 ale trupei Ace of Base, în concertul de la Bucureşti (Galerie foto şi video)

Trupa suedeză Ace of Base a susţinut, sâmbătă seară, la Sala Palatului din Bucureşti, un concert care a durat puţin mai mult de o oră şi care a cuprins cele mai cunoscute piese ale trupei: "Happy Nation", "Don't Turn Around", "Beautiful Life", "The Sign" şi altele.

610 afișări
Imaginea articolului Hiturile din anii '90 ale trupei Ace of Base, în concertul de la Bucureşti (Galerie foto şi video)

Hiturile din anii '90 ale trupei Ace of Base, în concertul de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Mulţi dintre cei care şi-au trăit tinereţea, în anii '90, pe ritmurile trupei Ace of Base au recidivat sâmbătă seară, Sala Palatului din Capitală fiind aproape plină.

Vezi aici imagini din timpul concertului susţinut de Ace of Base

Cei trei membri ai trupei, Jenny Berggren, Jonas Berggren şi Ulf Ekberg, au urcat pe scenă în jurul orei 20.30 şi au început show-ul cu piesa "Happy Nation", continuând, în aplauzele celor prezenţi, cu "Wheel of Fortune".

Concertul formaţiei suedeze a însemnat, în mare parte, şi o scurtă călătorie muzicală în trecut, pe vremea când vocile soliştilor erau distorsionate până semănau cu cele ale unor roboţi, iar sunetele erau produse exclusiv pe sintetizator. În această manieră au mai fost interpretate şi cântece precum "Beautiful Life", "All That She Wants", "Don't Turn Around", "Cruel Summer", "Lucky Love" şi "The Sign".

În cadrul spectacolului de la Bucureşti, trupa a fost însoţită de încă un instrumentist şi de trei fete la backing vocals, dintre care două interpretau un dublu rol, fiind şi dansatoare sincron, îmbrăcate în ţinute din materiale lăcuite.

Publicul de la Bucureşti nu pare, însă, să fi ţinut cont de aspecte precum sonorizarea sau prezenţa scenică, cei mai mulţi cântând şi dansând alături de trupă pe întreaga durată a show-ului - puţin peste o oră.

După România, trupa Ace of Base va concerta în Republica Dominicană.

Înainte de concertul de la Bucureşti, membrii trupei au declarat într-o conferinţă de presă că lucrează la un nou album, pe care l-au descris ca fiind "eclectic", un produs muzical care "sună uimitor". Potrivit acestora, pentru noul material s-a lucrat aproximativ şase luni în studio, cu mai mulţi producători din Stochkolm şi New York. "Simt că ne întoarcem în timp, dar într-un context care permite mai multă deschidere şi creativitate, în trecut artiştii fiind mult mai dependenţi de companiile de înregistrări decât sunt în prezent", a declarat Jonas Berggren. În ce priveşte promovarea noului album, formaţia a ales reţeaua de socializare My Space, canalul de streaming video You Tube şi site-ul Ace of Base, cerând opinia fanilor, care pot trimite sugestii de spoturi sau chiar alcătui propriile mixaje muzicale.

Cei trei muzicieni şi-au descris formula prezentă de colaborare ca fiind "o mică democraţie (...), un haos controlat", un colaj de stiluri şi interpretări care alcătuiesc stilul specific Ace of Base.

Despre România, ei au fost de părere că este reflectată în cea mai mare parte de oamenii care locuiesc aici. "Eu cred că cea mai bună cale de a cunoaşte o ţară este prin oamenii săi. Cei pe care i-am cunoscut aici m-au făcut să simt că România este o ţară în care îţi doreşti să te muţi", a spus Jenny Berggren.

Ace of Base este o formaţie pop înfiinţată în Gothenburg, Suedia, care în prezent îi are ca membri pe Ulf Ekberg (Buddha), Jonas Berggren (Joker) şi Jenny Berggren. Albumul de debut al trupei - "Happy Nation/ The Sign" - lansat în 1993, s-a bucurat de un mare succes la public, incluzând piese care au rămas apoi reprezentative pentru stilul trupei: "Beautiful Life", "The Sign", "Don't Turn Around" şi "All That She Wants".

"The Sign" a stabilit un record Guinness pentru cel mai bine vândut album de debut. "Happy Nation" şi "The Sign" s-au vândut în 23 de milioane de exemplare.

Happy Nation

Wheel of Fortune

Beautiful Life

All That She Wants

Don't Turn Around

Cruel Summer

Lucky Love

The Sign

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici