Homer Simpson este catolic

Homer Simpson, personajul animat pasionat de bere şi de gogoşi, şi fiul său, Bart Simpson, sunt catolici, susţine publicaţia oficială a Vaticanului, Osservatore Romano, care îi îndeamnă pe părinţi să le permită copiilor să urmărească aventurile acestora.

90 afișări
Imaginea articolului Homer Simpson este catolic

Homer Simpson este catolic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Puţini oameni ştiu acest lucru, iar el face tot ce poate pentru a ascunde acest lucru. Însă este adevărat: Homer J. Simpson este catolic", se afirmă într-un articol intitulat "Homer şi Bart sunt catolici", care a fost publicat, duminică, în Osservatore Romano.

Publicaţia de la Vatican a citat un studiu realizat de un preot iezuit pe baza unui episod din acest serial, difuzat în 2005 şi intitulat "The Father, the Son and the Holy Guest Star". Potrivit acelui studiu, serialul "Familia Simpson" este "unul dintre puţinele programe TV pentru copii în care credinţa creştină, religia şi întrebările despre Dumnezeu reprezintă teme recurente".

Membrii familiei Simpson se roagă înainte de fiecare masă şi, "în felul lor, cred în lumea de dincolo", se afirmă în articolul din Osservatore Romano care îl citează pe acelaşi preot iezuit.

Aceasta este pentru a doua oară când acest serial TV animat, produs în Statele Unite şi difuzat în peste 90 de ţări, este lăudat de Vatican.

Însă Al Jean, producătorul executiv al serialului, a declarat, luni, pentru Entertainment Weekly, că este "şocat şi înfiorat" de acel articol, adăugând că membrii familiei Simpson merg la slujbele organizate în Prima Biserică Presbiluterană (Presbylutheran First Church) din Springfield.

"Am arătat destul de clar că Homer nu este catolic", a declarat Al Jean. "Nu cred că ar putea fi (catolic, n.r.), deoarece el nu ar putea să se abţină să mănânce carne în ziua de vineri - cel puţin pentru o oră".

În decembrie 2009, Osservatore Romano a descris serialul "Familia Simpson" drept unul "delicat şi ireverenţios, scandalos şi ironic, turbulent şi profund, filosofic şi uneori chiar teologic, o sinteză nebunească a culturii pop şi a clasei americane de mijloc, caracterizată prin lipsa de entuziasm şi nihilism".

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 24 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime time în SUA. De la lansarea lui, "Familia Simpson" a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din serial. Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copii Bart, Lisa, Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională.

Serialul "Familia Simpson", care a introdus în limba engleză expresia "D'oh!", se află în prezent la cel de-al 22-lea sezon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici