Hotel FM: Suntem încrezători în participarea la Eurovision

Membrii trupei Hotel FM s-au declarat încrezători în ceea ce priveşte participarea lor la Eurovision 2011 şi, întrebaţi dacă simt vreo presiune, după ce reprezentanţii României de anul trecut, Paula Seling şi Ovi, au obţinut locul al treilea, au spus că ei vor avea propria performanţă.

82 afișări
Imaginea articolului Hotel FM: Suntem încrezători în participarea la Eurovision

Hotel FM: Suntem încrezători în participarea la Eurovision (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Cei trei membri Hotel FM au fost prezenţi, luni, la o conferinţă de presă, alături de echipa Televiziunii Române care îi pregăteşte pentru Eurovision 2011 şi de Marina Almăşan. Aceasta a subliniat responsabilitatea care "apasă pe umerii" trupei, aleasă de Revelion să reprezinte România la Eurovision 2011, în mai, la Dusseldorf, cu atât mai mult cu cât anul trecut reprezentanţii României în competiţie au obţinut locul al treilea.

Întrebaţi şi de jurnalişti dacă simt vreo presiune din acest punct de vedere, cei de la Hotel FM s-au declarat încrezători. "Încercăm să obţinem măcar locul trei. Facem ce putem. Ei au avut performanţa lor, noi o s-o avem pe-a noastră. Suntem încrezători", a spus Gabriel Băruţa, pianist şi compozitorul piesei "Change", cu care Hotel FM a câştigat selecţia naţională pentru Eurovision.

În schimb, colegul său de trupă, solistul David Bryan, a spus că este bine ca formaţia să iasă între primii zece la Eurovision. Solistul britanic s-a declarat, totodată, onorat că va concura cu Blue, trupa desemnată să reprezinte Marea Britanie la Eurovision, dar că îi este "şi puţin ruşine" pentru ei, pentru că participă la Eurovision după ce au cântat cu Elton John. "Nu mi-e frică de ei", a adăugat el.

Gabriel Băruţa a mai menţionat că în spectacolul pe care îl vor prezenta la Dusseldorf, care este pregătit în prezent de TVR, nu va fi nimic kitsch sau exagerat. "Vrem să fie totul de bun simţ, nu vrem să aducem nimic kitschos, nimic exagerat. Nu cred că avem şanse cu ceva nenatural", a spus acesta. El a mai precizat că, după câştigarea selecţiei naţionale, membrii trupei au preferat să lucreze cu instrumente naturale, ei pregătind în prezent o variantă reorchestrată a piesei "Change".

Trupa Hotel FM urmează să filmeze şi un videoclip pentru piesa câştigătoare, să meargă într-un turneu european, ce va include Chişinău, Londra, Roma, Budapesta, Atena şi Sofia, şi să susţină, pe 9 aprilie, un concert, alături de mari nume ale scenei româneşti, nu numai din muzică, dar şi din arte, sport sau societatea civilă, eveniment ce va fi difuzat pe TVR1 şi TVR Internaţional, după cum a precizat Marina Almăşan.

O noutate privind promovarea reprezentanţilor României la Eurovision este, anul acesta, folosirea reţelei de socializarea Facebook şi platformei de microblogging Twitter.

Participarea României la Eurovision necesită un buget de circa 500.000 de euro, o mare parte din bani provenind din sponsorizări, a mai spus Almăşan.

Trupa Hotel FM s-a format în aprilie 2005, la iniţiativa compozitorului Gabriel Băruţa, grupul cunoscând mai multe schimbări de componenţă. În prezent, trupa este formată din David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (pian & backing vocals) şi Alex Szus (tobe). Membrii trupei s-au făcut remarcaţi anul trecut, când la competiţia naţională Eurovision au ocupat locul al patrulea.

Trupa Hotel FM a câştigat, în noaptea de Revelion, finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa "Change" urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest, care va avea loc la Dusseldorf, Germania, în luna mai. Trupa Hotel FM va concura în a doua jumătate a celei de-a doua semifinale, pe 12 mai, alături de artişti din Belarus, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Macedonia, Irlanda, Israel, Letonia şi Slovenia.

Concursul Eurovision are loc la Düsseldorf pe 10, 12 şi 14 mai. Pentru marele premiu al concursului se vor lupta artişti din 43 de ţări, 38 concurând în cele două semifinale, iar ceilalţi cinci intrând direct în finală.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision se va desfăşura în Germania, după ce Lena a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Satellite". În 2010, Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea în celebrul concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici