Hotelul de gheaţă de la Bâlea, în presa internaţională. Ce spun străinii despre "experienţa demnă de Polul Nord"

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este evocat în presa internaţională, care scrie că locaţia este ideală pentru turiştii care vor să aibă parte de o experienţă inedită.

3324 afișări
Imaginea articolului Hotelul de gheaţă de la Bâlea, în presa internaţională. Ce spun străinii despre "experienţa demnă de Polul Nord"

Hotelul de gheaţă de la Bâlea, în presa internaţională. Ce spun străinii despre "experienţa demnă de Polul Nord" (Imagine: Mediafax Foto)

Cotidianul britanic Daily Mail a scris despre hotelul de gheaţă de la Bâlea, descriindu-l ca o locaţie unică ce este reconstruită în fiecare an, turiştii având astfel garanţia că acesta nu va fi de două ori la fel.

Din 2005, artiştii locali refac hotelul în fiecare iarnă, sculptând în blocuri uriaşe de gheaţă ce provin direct din lacul Bâlea.

Hotelul, care se află la o altitudine de 2.034 metri şi are între 10 şi 14 camere, a avut în 2010 şi un bar şi un restaurant.

Cotidianul scrie că hotelul nu este recomandat persoanelor friguroase, deoarece temperatura din interior este de aproximativ minus 4 grade Celsius, deşi personalul oferă turiştilor pături călduroase pentru paturi.

Hotelul românesc, primul de acest fel din Europa de Est, oferă o experienţă demnă de Polul Nord, turiştii consumând chiar şi băuturile din pahare de gheaţă. Hotelul, în apropierea căruia se află chiar şi o biserică din gheaţă, nu dispune însă de toalete, turiştii fiind nevoiţi să le folosească pe cele ale hotelurilor din apropiere.

În ceea ce priveşte accesul la hotelul de gheaţă, Daily Mail scrie că acesta este destul de dificil, turiştii fiind nevoiţi să meargă cu telecabina deoarece drumul de acces este închis pe timp de iarnă.

Hotelul de gheaţă din acest an a fost inaugurat în ziua de Crăciun şi are conceptul "Icy Sounds", fiecare cameră fiind denumită după un gen muzical, iar lângă hotel fiind construit un iglu de patru camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici