"Hoţi de onoare", cu Marcel Iureş şi Antonio Banderas, lansat în România (Video)

Filmul "Hoţi de onoare/ Thick as Thieves", cu Marcel Iureş şi Antonio Banderas în distribuţie, va avea premiera vineri pe marile ecrane româneşti, informează distribuitorul producţiei, MediaPro Distribution.

1448 afișări
Imaginea articolului "Hoţi de onoare", cu Marcel Iureş şi Antonio Banderas, lansat în România (Video)

Actorul Marcel Iureş (Imagine: Mediafax Foto)

Marcel Iureş şi-a amintit cu plăcere de perioada în care a filmat pentru "Hoţi de onoare", la Sofia, timp de trei săptămâni. El a declarat pentru MEDIAFAX că personajul pe care-l interpretează în film, Zykov, este "un rău".

"E un miliardar fost sovietic rus, care pică în lupta dintre FBI şi CIA", a spus Iureş. Actorul a mai povestit că filmările au reprezentat o provocare pentru un om care vine cu şcoala de teatru din Est, munca sa implicând şi foarte multă improvizaţie. De asemenea, Marcel Iureş i-a descris pe colegii săi de platou ca fiind nişte profesionişti adevăraţi.

Acţiunea filmului "Hoţi de onoare" îl are în prim plan pe Jack Monahan (Antonio Banderas), un hoţ amator a cărui viaţă nu este deloc uşoară. Însă soarta sa se va schimba odată cu întâlnirea cu Ripley (Morgan Freeman), un coleg de branşă cu o experienţă mai bogată ca a sa.

Pentru că Ripley trebuie sa returneze o datorie foarte mare unor mafioţi ruşi, el decide să pună la cale o lovitură de proporţii, antrenându-l şi pe Monahan, pe care îl va coordona din umbră.

El va trebui să fure câteva valoroase ouă Fabergé, depozitate în seiful unei mari fabrici ruseşti de bijuterii. Spre deosebire de Ripley, care după rambursarea datoriei doreşte să se retragă din branşă, Monahan îşi ţese planuri mareţe în legatură cu prada ţintită.

Din 1995, Marcel Iureş este preşedinte al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul Act, punând bazele primei scene independente de teatru din România.

Joacă la Act în spectacolele "Creatorul de teatru" sau "Capra sau cine e Sylvia?". În filmografia sa sunt incluse roluri în producţii precum  "Amen" (2002), "Războiul lui Hart" şi "Pacificatorul" (1997). Din 2004, Iureş este preşedintele onorific al Festivalului Internaţional de Film Independent "Anonimul".

Desemnat de către celebra revistă Empire ca fiind unul dintre cei mai sexy 50 de actori din istoria cinematografiei şi posesor al unei stele pe celebrul bulevard Walk of Fame de la Hollywood, Antonio Banderas e cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Interviu cu un vampir", "Philadelphia", "Masca lui Zorro" şi "Păcat originar".

Filmul "Hoţi de onoare" va avea premiera vineri în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light, Cinema City din Cluj-Napoca şi Iaşi, precum şi la cinema Odeon din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici