Hurts şi The Stone Roses cântă la Summer Well 2012 - VIDEO

Formaţiile Hurts şi The Stone Roses vor cânta în încheierea celor două zile în care se desfăşoară cea de-a doua ediţie a festivalului Summer Well, pe 11 şi, respectiv, 12 august, pe domeniul Ştirbey de la Buftea, line up-ul evenimentului fiind complet, potrivit organizatorilor.

243 afișări
Imaginea articolului Hurts şi The Stone Roses cântă la Summer Well 2012 - VIDEO

Hurts şi The Stone Roses cântă la Summer Well 2012 - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prima zi a festivalului vor urca pe scenă, în această ordine, Citizens!, Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour, Patrick Wolf şi Hurts, în timp ce în cea de-a doua zi cântă Zulu Winter, The Big Pink, Glasvegas, The Vaccines şi The Stone Roses.

Summer Well va avea loc în weekendul 11 - 12 august, tot pe domeniul Ştirbey de la Buftea, ca şi anul trecut, când a fost inaugurat evenimentul organizat de Livada.

În perioada 12 - 21 aprilie, până la ora 13.00, abonamentele pentru festival vor avea acelaşi preţ ca anul trecut - 99 de lei. În această perioadă, abonamentele vor putea fi cumpărate exclusiv din magazinele Orange. De sâmbătă, de la ora 13.00, abonamentele vor fi disponibile la un preţ mai mare, care nu a fost precizat de organizatori, şi vor putea fi achiţionate şi online, pe easytickets.ro. Pentru Summer Well nu se vând bilete valabile pentru o singură zi de festival, ci doar abonamente pentru ambele zile.

Citizens! este una dintre formaţiile britanice despre care se vorbeşte mult în acestă perioadă. A semnat un contract cu celebra casă de discuri Kitsune şi a lansat două single-uri care i-au atras simpatia publicului şi a jurnaliştilor în aceeaşi măsură: "True Romance" şi "Reptile". Primul ei album, "Here We Are", va fi lansat pe 28 mai.

Wolf Gang este o trupă britanică de rock alternativ şi simfonic formată în 2009, avându-l ca principal vocal pe Max McElligott, alături de Lasse Petersen (tobe) şi Gavin Slater (chitară). Primul ei album, "Suego Faults", a fost lansat în vara anului trecut, la casa Atlantic Records. Vara aceasta formaţia va cânta în deschiderea mai multor concerte susţinute de Coldplay în cadrul Mylo Xyloto Tour din America.

The Asteroids Galaxy Tour este o trupă pop daneză, formată din solista Mette Lindberg şi producătorul Lars Iversen, cărora în concerte li se adaugă Miloud Carl Sabri (trompetă), Sven Meinild (saxofon), Mads Brinch Nielsen (chitară) şi Rasmus Valldorf (tobe). Formată în 2007, trupa a lansat două albume de studio - Fruit (2009) şi "Out Of Frequency", în ianuarie anul acesta.

Patrick Wolf este un cântăreţ şi compozitor britanic, care foloseşte diferite instrumente, printre care ukulele, pian şi violă, în combinaţie cu muzica electronică, într-un stil ce variază de la folk romantic la techno-pop. A lansat până în prezent cinci albume: "Lycanthropy" (2003), "Wind in the Wires" (2005), "The Magic Position" (2007), "The Bachelor" (2009) şi "Lupercalia" (2011)

Hurts este un duo britanic de synthpop format în 2009 din Theo Hutchcraft şi Adam Anderson. Albumul lor de debut, "Happiness", lansat în 2010, a ajuns în Top 10 în 12 ţări europene şi s-a vândut în peste un milion de exemplare în toată lumea.

Zulu Winter este o trupă indie rock londoneză, formată anul trecut, care a lansat deja o serie de piese, printre single-ul "We Should Be Swimming" şi "Silver Tongue", difuzate şi în România. Trupa lucrează în prezent la primul album, "Language", care va fi lansat pe 14 mai.

The Big Pink este un duo britanic de electro-rock format din Robbie Furze şi Milo Cordell. Au câştigat premiul pentru "cea mai bună formaţie nouă" şi apoi "cel mai bun cântec", "Dominos", la NME Awards. Au lansat până în prezent albumele "A Brief History of Love" (2009) şi "Future This", în ianuarie 2012.

Glasvegas este o trupă de indie rock scoţiană, numită "Best New Band in Britain" de NME la debut. Primul ei album, "Glasvegas", lansat în 2008, a ajuns pe locul al doilea în UK Album Charts şi a fost distins cu Discul de Platină pentru vânzările din Marea Britanie, fiind şi nominalizat la premiile Mercury. Au urmat mini-albumul "A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)" (2008) şi
"Euphoric Heartbreak" (2011).

The Vaccines este o trupă britanică de indie rock formată în 2011, când a lansat şi albumul de debut "What Did You Expect from the Vaccines?", clasat pe locul 4 în UK Album Chart. A fost comparată cu The Strokes şi Ramones, însă trupa se prezintă ca fiind inspirată de formaţiile rock 'n' roll din anii '50, cele de garage rock şi cele de fete din anii '60, punk-ul anilor '70, hardcore-ul american din '80, C86 şi muzica pop bună. A fost în turnee cu formaţii ca The Walkmen, Arcade Fire şi Arctic Monkeys.

The Stone Roses, un influent grup rock britanic din anii '80, originar din Manchester, s-a reunit după o pauză de 15 ani, în octombrie 2011. Pe 21 octombrie stabilea un record pentru vânzările de bilete: 220.000 de bilete pentru trei concerte, vândute în numai 68 de minute. Trupa The Stone Roses a fost înfiinţată în 1983, la Manchester, avându-i în componenţă pe solistul Ian Brown, chitaristul John Squire, basistul Gary (Mani) Mounfield şi toboşarul Alan (Reni) Wren.

Deşi a lansat doar două albume - "The Stone Roses" (1989) şi "Second Coming" (1994) -, formaţia este considerată una dintre cele mai influente din rockul alternativ britanic. Grupul The Stone Roses a fost, alături de Happy Mondays, unul dintre principalii reprezentanţi ai "Madchester", un curent muzical ce grupează trupele originare din Manchester care împărtăşeau aceeaşi pasiune pentru amestecurile de stiluri şi genuri muzicale şi care a avut mare succes în anii '80. Printre cele mai renumite single-uri ale formaţiei britanice se numără "Fools Gold", "I Wanna Be Adored", "She Bangs The Drums" şi "Love Spreads".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici