Imagine inedită în Hawaii. Un telescop japonez a surpins o misterioasă spirală albastră zburătoare

Camera unui telescop japonez a surprins o "spirală zburătoare" în Hawaii, la scurt timp după ce SpaceX a lansat un nou satelit.

3169 afișări
Imaginea articolului Imagine inedită în Hawaii. Un telescop japonez a surpins o misterioasă spirală albastră zburătoare

Sursa foto: Twitter

Telescopul Subaru de pe Mauna Kea a surprins săptămâna trecută o înregistrare video cu o lumină misterioasă deasupra Hawaii.

Se pare că aşa-numita "spirală zburătoare" este de fapt un nou satelit care a fost lansat mai devreme în acea zi de SpaceX.
 
SpaceX a trimis miercuri în spaţiu un satelit de poziţionare globală pentru Forţele Spaţiale Americane, potrivit HawaiiNews.
 
„Spirala pare să aibă legătură cu lansarea de către compania SpaceX a unui nou satelit", au scris oficialii Telescopului Subaru de la Observatorul Astronomic Naţional din Japonia, într-un tweet.
 
Urmăritorul de sateliţi Scott Tilley a intervenit, de asemenea, pe firul discuţiei şi a declarat că locaţia spiralei se potriveşte foarte bine cu locul în care se aştepta să se afle a doua etapă a rachetei Falcon 9 de la SpaceX în minutele de după lansare.
 
Oficialii spun că aceasta nu este prima dată când o caracteristică circulară şi luminoasă similară a fost observată după o lansare SpaceX.
 
Oameni din locaţii atât de îndepărtate precum Noua Zeelandă au văzut astfel de spirale deasupra capului după activitatea Falcon 9.
 
În alte cazuri de apariţii similare ale sateliţilor SpaceX, observatorii spaţiali au spus că forma de spirală apare pe măsură ce etajul superior al ventilatoarelor Falcon 9 eliberează combustibil în timpul coborârii sale lungi în ocean.
 
Oficialii spun că SpaceX a trimis cinci misiuni în spaţiu în primele 19 zile ale anului 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici