Video Imagini rare cu o pisică salbatică ieşită la vânătoare într-o pădure din Caraş Severin

  • Imagini nocturne cu o pisică sălbatică ieşită la vânătoare într-o pădure din Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului au fost realizate cu ajutorul unei camere Romsilva montată în sălbăticie
3384 afișări

O cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiştii Romsilva în pădurile din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului au surprins o pisică sălbatică ieşită la vânătoare. Sunt imagini nocturne care arată un animal solitar, văzut foarte rar de oameni.

Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, iar lungimea cozii este de cel mult 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, situat în sud-vestul ţării, are o suprafaţă de 36.052 hectare. Aici există opt rezervaţii naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, şi numeroase obiective şi trasee turistice.

În interior se găsesc 672 de specii, din care 80 sunt protejate de convenţii internaţionale, precum lupii şi râşii, jderii, pisicile sălbatice, mistreţii, cerbii şi căprioarele. De asemenea, în parc sunt numeroase specii de păsări, amfibieni, peşti şi reptile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici