VIDEO Imagini spectaculoase: Aurora Boreală, filmată de la 38.000 de metri înălţime

  • Fotograful Nate Luebbe a mers în Alaska pentru a surprinde Aurora Boreală
  • Nu a făcut-o într-un mod obişnuit, ci de la o altitudine de 38.000 de metri
  • A fost nevoie de 2 tentative după ce prima cameră s-a pierdut
1384 afișări
Imaginea articolului VIDEO Imagini spectaculoase: Aurora Boreală, filmată de la 38.000 de metri înălţime

FOTO: youtube.com/nateinthewild

Un fotograf a reuşit să filmeze Aurora Boreală aşa cum nu a mai făcut-o nimeni. De la o altitudine de 38 de mii de metri.

Oraşul Fairbanks din Alaska este considerat cel mai bun loc din lume pentru a vedea Aurora Boreală. Aşa că fotograful Nate Luebbe a pus la cale un plan ambiţios. A mers în Fairbanks şi a legat o cameră foto de un balon meteorologic de 3 metri diametru, capabil să ajungă la 38 de mii de metri altitudine. Camera foto a fost introdusă într-o cutie de protecţie cu un GPS inclus, ca atunci când balonul se sparge cutia să poată fi recuperată de fotograf. Doar că prima tentativă a fost un eşec. Semnalul GPS s-a întrerupt. Camera foto, primită de la producătorul care a decis să sponsorizeze proiectul, a fost pierdută.
 
„Am fost într-o stare proastă câteva zile. Nu ştiam dacă îmi doresc să continuăm. Practic, tocmai aruncasem la gunoi 10.000 de dolari. Aşa că am decis să nu mai zburăm către necunoscut. Am făcut-o deja o dată, ştiam ce facem”, povesteşte Nate Luebbe. „Când imposibilul devine posibil, asta este o viaţă care merită trăită!”
 
Luebbe şi colegii săi au aşteptat cu sufletul la gură ca semnalul să nu se piardă. Au putut să recupereze camera iar cum hai să-ţi arăt ce a filmat:
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici