Imaginile cu John Lennon fumând marijuana, în posesia soţiei

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, a obţinut drepturile asupra unui documentar care îl prezintă pe fostul solist al trupei Beatles fumând marijuana în timp ce compunea muzică, în urma unei decizii a unui tribunal din Boston.

19 afișări
Imaginea articolului Imaginile cu John Lennon fumând marijuana, în posesia soţiei

Imaginile cu John Lennon fumând marijuana, în posesia soţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această înregistrare de zece ore, ce datează din 1970, îl prezintă pe celebrul muzician, pe atunci în vârstă de 29 de ani, petrecându-şi timpul în familie, în domiciliul său din Londra, a precizat Jonathan Albano, avocatul lui Yoko Ono.

John Lennon tocmai terminase de compus piesa "Instant Karma" şi poate fi văzut în timp ce compune piesele "Remember" şi "Mind Games". El poate fi văzut, totodată, fumând marijuana şi sugerându-le celor prezenţi să pună LSD în ceaiul fostului preşedinte american Richard Nixon, potrivit relatărilor persoanelor care au vizionat această înregistrare video.

Producătorul World Wide Video, cu sediul în Massachussets, a depus plângere în justiţie, la rândul lui, în 2008, susţinând că este proprietarul legitim al acestui documentar, pe care l-a numit "3 zile din viaţă" şi pe care l-a calificat drept "cea mai intimă viziune, fără bariere" asupra vieţii private a fostului membru Beatles, în compania familiei şi a prietenilor săi.

World Wide Video susţine că a cumpărat această înregistrare de la primul soţ al lui Yoko Ono, Anthony Cox, cel care a filmat acest documentar. Cox susţine că documentarul i-a fost furat, apoi vândut lui Yoko Ono, fără consimţământul lui.

Avocatul Jonathan Albano a refuzat să precizeze dacă această înregistrare va fi făcută vreodată publică. "Clienta noastră este foarte fericită că a câştigat", a fost singura sa declaraţie.

John Lennon a fost asasinat la New York, în 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici