Încă un premiu pentru "4, 3, 2" (Video)

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, a câştigat premiul BBC Four World Cinema, care i-a fost decernat regizorului, marţi seară, la Londra, informează bbc.co.uk.

11 afișări
Imaginea articolului Încă un premiu pentru "4, 3, 2" (Video)

Încă un premiu pentru "4, 3, 2"

Filmul lui Mungiu a concurat cu "Gomorra", de Matteo Garrone, "Scafandrul şi fluturele", de Julian Schnabel, "Persepolis", de Vincent Paronnaud şi Marjane Satrapi, şi "Orfelinatul", de Juan Antonio Bayona.

Lungmetrajul lui Mungiu, care a fost premiat, anul trecut, de Cercul Criticilor din New York, spune povestea a două studente căministe, desfăşurată într-o singură zi din anul 1987, când Găbiţa (Laura Vasiliu), cu ajutorul Otiliei (Anamaria Marinca), caută să facă un avort - ilegal la acea vreme. Filmul a luat numeroase premii şi a devenit cunoscut în întreaga lume.

Prezentatorul britanic Jonathan Ross i-a înmânat premiul lui Cristian Mungiu în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Institutul Britanic de Film.

"BBC este, pentru mine, un simbol al calităţii profesionalismului, tradiţiei şi al echilibrului", a spus Cristian Mungiu.

Juriul care a acordat premiul a fost format din John Hurt, Adrian Lester, regizorul Asif Kapadia şi directoarea London Film Festival, Sandra Hebron.

Regizorul Werner Herzog a primit în cadrul aceleiaşi gale un premiu pentru întreaga carieră. Acesta s-a declarat fericit să primească distincţia, "atâta timp cât a fi mort nu este o condiţie pentru obţinerea premiului".

Aflată la cea de-a şasea ediţie, gala BBC Four World Cinema Award arată susţinerea pe care o oferă postul de televiziune britanic cinematografiei internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici