Incidentul caravanei AC/DC din vama Nădlac, comentat în presa internaţională

AC/DC a interpretat, probabil, de mii de ori celebra piesă "Highway to Hell" ("Autostrada spre iad"), fără a-şi imagina vreodată că va trebui să ajungă în România pentru a descoperi un nou înţeles acestui cântec, după ce rockerii au fost blocaţi pe drum de vameşii români, la frontiera cu Ungaria.

206 afișări
Imaginea articolului Incidentul caravanei AC/DC din vama Nădlac, comentat în presa internaţională

Incidentul caravanei AC/DC din vama Nădlac, comentat în presa internaţională (Imagine: Mediafax Foto/The New York Times))

Astfel resumă AFP incidentul în care a fost implicată caravana AC/DC la vama Nădlac, după concertul susţinut de trupă la Bucureşti, pe 16 mai.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron, declară că, potrivit plângerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nădlac a cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoi, informează AFP.

Potrivit AFP, trupei australiene i s-a pretins 2.500 de euro pentru a i se permite să părăsească ţara. Membrii echipei AC/DC se deplasau către Italia, unde trupa australiană avea programat un concert la Udine, pe data de 19 mai.

Aceste informaţii au fost preluate de lepoint.fr, express.co.uk, news.yahoo.com şi dailytelegraph.com.au.

Directorul general al CNADNR a afirmat că, dacă aceste informaţii se verifică, vinovaţii vor fi concediaţi. CNADNR derulează deja o anchetă internă, la sesizarea reprezentanţilor trupei australiene.

"Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic", a precizat Dorina Tiron.

Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente.

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Potrivit femalefirst.co.uk, care a relatat incidentul din vama Nădlac, aceasta nu a fost singura problemă de logistică cu care s-au confruntat rockerii australieni în turneul lor european de promovare a albumului "Black Ice". Trupa AC/DC a fost pe punctul să rateze concertul de la Oslo (Norvegia), de pe 30 mai, din cauza problemelor tehnice ale avionului grupului, reţinut pentru o revizie suplimentară în Germania, pe aeroportul din Berlin. În cele din urmă, rockerii australieni au ajuns în aceeaşi zi în Norvegia, însă show-ul lor din Oslo a trebuit să fie scurtat, din cauza legislaţiei care interzice susţinerea de concerte după ora 23.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici