Indiana Jones, cel mai cunoscut erou pozitiv al tuturor timpurilor

Indiana Jones s-a situat pe primul loc într-un top al celor mai mari eroi pozitivi, în timp ce Joker, din filmul "Batman", a ocupat prima poziţie în topul celor mai mari personaje negative, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de o revistă de cinema, informează femalefirst.co.uk.

6 afișări
Imaginea articolului Indiana Jones, cel mai cunoscut erou pozitiv al tuturor timpurilor

Indiana Jones, cel mai cunoscut erou pozitiv al tuturor timpurilor

Topurile, realizate de revista Total Film, includ "50 de simboluri pe care le venerăm şi 50 de băieţi răi pe care îi urâm".

Personajul Indiana Jones a fost încarnat de Harrison Ford şi este eroul unei francize de mare succes. De altfel, în ciuda celor 65 de ani pe care îi are, Harrison Ford şi-a reluat rolul în "Indiana Jones 4", film în care va mai juca actriţa australiană Cate Blanchett, în rolul iubitei arheologului. Titlul oficial al părţii a patra a celebrei francize este "Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull", în traducere "Indiana Jones şi Regatul craniilor de cristal". Filmul "Indiana Jones 4" va fi lansat în Statele Unite pe 22 mai 2008, cu ocazia Memorial Day (zi în care sunt comemoraţi militarii americani căzuţi la datorie).

Pe locul al doilea în topul simbolurilor pozitive s-a situat Batman, încarnat de-a lungul timpului de mai mulţi actori, precum Christian Bale, Val Kilmer şi George Clooney, acesta fiind urmat de pugilistul Rocky Balboa, interpretat de Sylvester Stallone.

Spionul britanic James Bond s-a situat pe locul al patrulea, dovedind că agentul "007", interpretat ultima dată de Daniel Craig, mai are multe de spus, în timp ce Superman completează topul primelor cinci cele mai mari personaje pozitive.

Joker, personajul negativ din Batman, care prima dată a fost interpretat pe marile ecrane de Cesar Romero, în "Batman: The Movie" (1966), s-a situat pe primul loc pe lista "ticăloşilor". Personajul negativ a mai fost încarnat de Jack Nicholson în "Batman" (1989) şi va mai fi portretizat de actorul australian Heath Ledger în "The Dark Knight", care va fi lansat în 2008.

Pe locul al doilea s-a situat Darth Vader, din "Războiul stelelor", acesta fiind urmat de canibalul Hannibal Lecter din "Tăcerea mieilor". Asasinul Leatherface din "Masacrul din Texas" s-a situat pe locul al patrulea, în timp ce pe locul al cincilea s-a situat criminalul desfigurat Freddy Krueger.

Atticus Finch din "Să ucizi o pasăre cântătoare" a completat topul 50 al celor mai mari personaje pozitive, în timp ce Mr. Potter din "It's a Wonderful Life" a completat topul 50 al celor mai mari ticăloşi din filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici