"Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", pe primul loc în box office

Arheologul aventurier Indiana Jones a cucerit în mod nesurprinzător box office-ul nord-american la sfârşitul săptămânii trecute, fără a reuşi, însă, să stabilească un record de încasări la lansarea sa în cinematografele din America de Nord.

54 afișări
Imaginea articolului "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", pe primul loc în box office

"Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", pe primul loc în box office (Imagine: flat-life.com)

Lansat la 19 ani de la episodul precedent, "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", a patra parte a aventurilor eroului cult încarnat de Harrison Ford, a avut încasări de 101 milioane de dolari în primele patru zile de la lansare. Filmul ar putea chiar totaliza 151 de milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare (până luni, zi de sărbătoare în Statele Unite, n.r.), potrivit previziunilor specialiştilor.

Însă filmul nu a reuşit să bată recordurile de încasări pentru un prim weekend, deţinut din aprilie 2007 de "Omul Păianjen 3".

Fantezia "Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian", de Andrew Adamson, a coborât pe al doilea loc în box office-ul nord-american, după ce a încasat 23 de milioane de dolari de vineri până duminică. Partea a doua a seriei "Cronicile din Narnia" a avut în primele zece zile de la lansare încasări de 91 de milioane de dolari.

Pe poziţia a treia, în coborâre, se situează "Iron Man-Omul de Oţel" - adaptare a unei benzi desenate în care personajul principal este un inventator genial -, care a avut încasări de 20,1 milioane de dolari. "Iron Man-Omul de Oţel", cu Robert Downey Jr. în rolul principal, s-a situat pe al optulea loc în topul filmelor cu cele mai mari încasări la lansare din cinematografia americană, surclasând mai multe părţi ale francizei de succes "Harry Potter", potrivit Exhibitor Relations. "Iron Man" a avut încasări totale de 252,3 milioane de dolari în primele patru săptămâni de la lansare.

Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal

 

Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian

Iron Man-Omul de Oţel


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici