INEDIT. Un pilot a şi-a făcut ”casă” dintr-un camion

Mark Pankey a cumpărat la o licitaţie un camion de catering pentru aeronave Southwest Airlines scos din uz cu 3.300 de dolari. Pankey, pilot al Southwest Airlines, a petrecut 7 luni pentru a transforma vehiculul într-o „casă”. Camionul este dotat cu un elevator care poate fi ridicat până la 5 metri.

1849 afișări
Imaginea articolului INEDIT. Un pilot a şi-a făcut ”casă” dintr-un camion

Sursa foto: Twitter

Cei mai mulţi piloţi au case obişnuite, însă Mark Pankey - un pilot de la Southwest Airlines - locuieşte într-un fost camion de catering pentru avioane.

Pankey este un fost pilot al US Air Force care a crescut în Louisiana. După 20 de ani în cadrul Forţelor Aeriene, s-a pensionat în 2016 şi s-a angajat la Southwest Airlines ca pilot comercial, unde a lucrat în ultimii 7 ani: https://www.instagram.com/snakpak20/

"Când m-am angajat la compania aeriană, am cumpărat un mic lot de teren într-un oraş numit Crested Butte din Colorado", a povestit Pankey pentru Insider: „Ideea era să construiesc o casă în stil hangar, să cumpăr un avion şi să zbor la serviciu”.

Între timp, locuia într-un complex de apartamente şi făcea naveta la aeroporturile din Denver şi Los Angeles ori de câte ori era programat pentru un zbor.

"Stăteam la hoteluri înainte de a mă duce la muncă. Trebuia să plătesc din buzunar şi cheltuiam cam 800 de dolari pe lună. Aşa că m-am gândit, ce-ar fi dacă aş cumpăra o dubă şi aş renova-o?", spune el.

A cumpărat o dubă şi a ţinut-o în parcările aeroporturilor, sfârşind prin a dormi în ea pentru a economisi bani de hotel. Când a venit pandemia, totul s-a schimbat. Pe măsură ce întreaga industrie aviatică s-a oprit, Pankey a simţit că a venit timpul să-şi regândească stilul de viaţă şi obiectivele.

În acea perioadă, piloţilor li se spunea să îşi ia concediu cu plată parţială, aşa că Pankey a decis să îşi pună în aşteptare planul de a-şi construi o casă şi şi-a cumpărat un camion de catering pentru aeronave Southwest Airlines scos din uz, cu 3.300 de dolari. Vehiculul era deja dotat cu un elevator folosit pentru marfa ce trebuia încărcată în avione, a spus Pankey.

În rest, camionul a venit aproape gol, cu câteva rafturi pe care Pankey a trebuit să le elibereze. "Am început proiectul de la zero", a spus el.

Unul dintre primele lucruri pe care Pankey le-a făcut a fost să reconstruiască acoperişul, pentru că voia un acoperiş înclinat.

Pankey a declarat că i-a luat aproximativ o săptămână pentru a acoperi complet interiorul camionului cu spumă izolantă. Izolaţia nu doar că menţinea căldura, ci era bună şi pentru izolarea fonică: "Era atât de linişte înăuntru!. Chiar dacă foloseam o unealtă electrică în interior, nu se auzea nimic din exterior".

Pankey a lucrat la micuţa sa casă în timp ce aceasta era parcată în faţa complexului de apartamente din Colorado. A construit totul pe cont propriu - inclusiv podelele, pereţii şi dulapurile. A avut şi vecini reticenţi, însă cei mai mulţi dintre ei au fost la fel de entuziasmaţi de proiect ca şi el.

Camionul original era alb, dar Pankey l-a vopsit în gri pentru a semăna cu avioanele de vânătoare pe care obişnuia să le piloteze pe vremea când era în Forţele Aeriene.

Pankey a început să îşi renoveze camionul în aprilie 2020 şi a finalizat proiectul şapte luni mai târziu, în noiembrie. El a numit vehiculul "SnakPak".

A cheltuit între 30.000 şi 35.000 de dolari pentru construcţie, inclusiv costul de achiziţionare a camionului. Elevatorul de pe camion este încă funcţional şi poate fi ridicat până la o înălţime maximă de 5 metri, deşi Pankey îl ridică foarte rar atât de sus.

„Terasa exterioară” a fost acoperită cu gazon artificial pentru a semăna cu o mini curte.

Energia electrică de care beneficiază vine de la panourile solare pe care le-a instalat pe acoperiş. Camionul are, de asemenea, un rezervor de apă pe care îl poate umple fie cu apă de ploaie, fie în staţiile de camioane.

Privind în urmă, Pankey spune că adaptarea nu a fost atât de dificilă deoarece are experienţa anterioară în duba în care dormise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici