Ingredient pentru reducerea poftei de mâncare, introdus în alimentele de tip fast food

Cercetătorii britanici lucrează la un extract de plante care să poată fi adăugat în compoziţia alimentelor de tip tip fast food şi a altor produse bogate în grăsimi, precum chips-urile, pentru a reduce pofta de mâncare şi, implicit, obezitatea.

13 afișări
Imaginea articolului Ingredient pentru reducerea poftei de mâncare, introdus în alimentele de tip fast food

Ingredient pentru reducerea poftei de mâncare, introdus în alimentele de tip fast food

Cercetătorii cred că acest ingredient minune ar putea să ajute persoanele care ţin dietă să se limiteze la mici porţii din alimentele bogate în grăsimi şi zaharuri, cu scopul de a preveni obezitatea, informează dailymail.co.uk.

Ingredientul, care se găseşte în mod natural în majoritatea plantelor, seminţelor şi cerealelor, poate fi adăugat în orice aliment bogat în grăsimi şi zaharuri, putând combate senzaţia de foame timp de până la 12 ore.

Este vorba de lipidele care se găsesc în părţile cloroplaste ale celulelor plantelor, utilizate în fotosinteză. Acestea se găsesc în ovăz, grâu şi seminţe comune.

Compusul acţionează prin "învelirea grăsimii" înainte de digerare, astfel încât enzimele care o descompun lucrează mai lent ca de obicei. Acest fenomen semnalizează creierului că stomacul este plin, chiar dacă acesta este doar pe jumătate plin.

Experţii de la Institute of Food Research din Norwich, care urmează să testeze produsul pe subiecţi umani, speră ca peste câţiva ani să lucreze cu producătorii alimentari la dezvoltarea acestui supliment. Însă cercetătorii cred că aceştia vor fi reticenţi la idee, pentru că oamenii ar cumpăra cantităţi mai mici din produsele lor.

"Testele au demonstrat că, în laborator, când izolăm lipidele, acestea pot elimina pofta de mâncare. Teoretic, acestea ar putea fi adăugate în orice produs care conţine grăsime", a indicat coordonatorul proiectului, profesorul Peter Wilde.

Pe piaţă există deja câteva produse care reduc senzaţia de foame, potrivit producătorilor lor. Este vorba mai ales de alimente pe bază de fibre care se găsesc în grâul integral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici