Inna ratează Best European Act la MTV EMA 2010. Lady Gaga primeşte cele mai multe premii. Vezi aici cine sunt câştigătorii!

Extravaganta cântăreaţă americană Lady Gaga a dominat gala MTV Europe Music Awards 2010 (EMA), impunându-se, duminică seară, la Madrid, la trei categorii de premii.

128 afișări
Imaginea articolului Inna ratează Best European Act la MTV EMA 2010. Lady Gaga primeşte cele mai multe premii. Vezi aici cine sunt câştigătorii!

Inna ratează Best European Act la MTV EMA. Lady Gaga Primeşte cele mai multe premii. Vezi aici cine sunt câştigătorii! (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Desemnată "cea mai bună cântăreaţă a anului", Lady Gaga, în vârstă de 24 de ani, s-a impus, totodată, la categoriile "cea mai bună cântăreaţă pop" şi "cel mai bun cântec al anului" ("Bad Romance").

Lady Gaga primise deja opt trofee la gala MTV Video Music Awards 2010, organizată în septembrie, la Los Angeles, inclusiv pentru videoclipul piesei "Bad Romance".

Lady Gaga a mulţumit publicului madrilen prin intermediul unui mesaj video, înregistrat de la Budapesta, unde a susţinut un concert, duminică.

Cântăreaţa americană a devansat-o astfel pe Kathy Perry, în vârstă de 25 de ani, cealaltă mare favorită a galei de la Madrid. Ambele artiste au fost nominalizate la câte cinci categorii, însă Kathy Perry a trebuit să se mulţumească cu trofeul pentru cel mai bun videoclip al anului ("California Gurls").

Gala de la Madrid, transmisă în direct în lumea întreagă şi urmărită, potrivit postului MTV, de circa 46 de milioane de fani, a fost prezentată de actriţa americană Eva Longoria, starul serialului "Neveste disperate", care a purtat nouă ţinute diferite în cursul serii de duminică.

La aceeaşi gală, cântăreaţa Ke$ha, în vârstă de 23 de ani, a fost desemnată "relevaţia anului 2010".

Rapperul american Eminem, absent de la Madrid, pentru că se afla în Brazilia pentru o serie de concerte, a fost desemnat "cel mai bun artist hip-hop", iar trupa Bon Jovi a primit trofeul Global Icon, aflat la ediţia inaugurală.

La categoria "cel mai bun grup alternativ" s-a impus Paramore, devansând trupele Gorillaz, Gossip, Vampire Weekend şi Arcade Fire.

Totodată, Thirty Seconds to Mars a primit premiul pentru cel mai bun artist rock, Justin Bieber a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun cântăreţ, Linkin Park, pentru cel mai bun concert, Tokyo Hotel, pentru cea mai bună performanţă mondială pe scenă, iar Bon Jovi a primit un premiu onorific.

Cântăreaţa columbiană Shakira, care a deschis gala de la Madrid cu hitul "Waka waka", imnul Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010 - câştigată de Spania -, a primit trofeul Free Your Mind, pentru acţiunile sale în favoarea accesului la educaţie pentru toţi copiii sud-africani şi columbieni.

Premiile MTV Europe Music au fost înfiinţate în 1994, de postul MTV, ca o alternativă europeană a premiilor Grammy - trofeele muzicale anuale din Statele Unite ale Americii. Câştigătorii acestei gale sunt aleşi în urma voturilor online exprimate de telespectatori.

Anul acesta, cântăreaţa Inna a câştigat titlul de Best Romanian Act şi dreptul de a reprezenta România la MTV Europe Music Awards (MTV EMA), pentru a doua oară consecutiv. Câştigătorul acestei categorii a fost italianul Marco Mengoni.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR:

Best New Act - Ke$ha

Best Pop, Best Female, Best Song - Lady Gaga

Best Alternative - Paramore

Global Icon - Bon Jovi

Best Video - Katy Perry

Best Male - Justin Bieber

Best Live Act - Linkin Park

Best Hip Hop - Eminem

World Stage Performance - Tokio Hotel

Free Your Mind - Shakira

Best Rock - Thirty Seconds to Mars

Best Push Act - Justin Bieber

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici