Înregistrarea audio care certifică decesul lui Michael Jackson, publicată online - AUDIO

O înregistrare audio dramatică ce detaliază momentele în care medicii americani de la serviciul de urgenţă au certificat decesul cântăreţului Michael Jackson, pe 25 iunie 2009, a fost postată online şi preluată de presa internaţională, informează thesun.co.uk.

115 afișări
Imaginea articolului Înregistrarea audio care certifică decesul lui Michael Jackson, publicată online - AUDIO

Înregistrarea audio care certifică decesul lui Michael Jackson, publicată online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această înregistrare audio, în care se aude vocea unui bărbat care sună la spital, ar putea deveni o nouă probă în procesul în care este judecat fostul medic personal al starului.

Presa americană consideră că vocea de pe casetă aparţine unui infirmier angajat la Departamentul de Pompieri din Los Angeles (LAFD), acesta sunând la UCLA Hospital. Mesajul înregistrat conţine următoarele cuvinte: "Pacientul este Michael Jackson, pop starul. Nu are puls şi nu respiră. Este inert. Am încercat să îl resuscităm. Fără succes".

"Am făcut tot ce am putut. Vom ajunge (la spital, n.r.) în cinci minute. Nu arată bine. Nu arată bine deloc", afirmă aceeaşi voce.

Această înregistrare, postată pe forumul unor lucrători pe ambulanţă, ar putea fi prima ştire oficială care a confirmat decesul starului american, pe 25 iunie 2009.

Un purtător de cuvânt al LAFD a declarat: "Nu aş putea să confirm dacă este unul dintre angajaţii noştri. Ar putea fi. Se referă la «pop starul Michael Jackson», însă noi nu obişnuim să spunem nume".

Dacă înregistrarea este autentică, aceasta ar putea reprezenta o probă vitală în procesul intentat lui Conrad Murray, fostul medic personal al starului, acuzat de omucidere.

Înregistrarea contrazice spusele acestui medic, care a declarat că trupul starului avea puls în momentul în care el l-a urcat în ambulanţă.

Cronologia faptelor este esenţială pentru acest proces. Conrad Murray a recunoscut faptul că i-a administrat lui Michael Jackson un cocteil de medicamente, inclusiv un sedativ puternic (propofol).

Murray, în vârstă de 56 de ani, a declarat iniţial poliţiei din Los Angeles că i-a administrat starului aceste medicamente la ora 10.50 a.m. şi că a părăsit încăperea pentru două minute, începând manevrele de resuscitare când a revenit în cameră. Însă apelul său către serviciul medical de urgenţă (911) a fost făcut abia la ora 12.21 p.m.

Avocaţii lui Murray au declarat că versiunea clientului lor în ceea ce priveşte cronologia faptelor a fost "greşită".

Procuratura americană va încerca astfel să dovedească faptul că Murray l-a lăsat singur pe Michael Jackson timp de mai mult de o oră după ce i-a administrat acele medicamente periculoase.

În urmă cu o săptămână, presa americană a aflat că Murray a sunat un alt pacient, la ora 11.54 a.m., pentru a-i comunica rezultatele unor analize medicale.

Conrad Murray va încerca să dovedească faptul că starul avea încă puls în momentul în care el a revenit în camera acestuia. Cum LAFD a avut nevoie de doar trei minute pentru a ajunge la reşedinţa lui Michael Jackson, după primirea apelului telefonic de urgenţă, ar însemna că medicul şi-a lăsat pacientul singur doar pentru câteva minute, iar acţiunile sale ar părea mai puţin neglijente.

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici