Înregistrarea unui duet Ray Charles - Johnny Cash, datând din 1981, găsită într-un depozit

O casetă, care conţine o piesă înregistrată în duet de legendele Ray Charles şi Johnny Cash, în 1981, intitulată "Why Me, Lord?", care nu a fost niciodată lansată pe piaţă, a fost găsită într-un depozit din New York, potrivit contactmusic.com.

34 afișări
Imaginea articolului Înregistrarea unui duet Ray Charles - Johnny Cash, datând din 1981, găsită într-un depozit

Înregistrarea unui duet Ray Charles - Johnny Cash, datând din 1981, găsită într-un depozit (Imagine: www.wikipedia.org)

Valerie Ervin, preşedintele fundaţiei Ray Charles, a aflat despre această casetă din corespondenţa întreţinută de cei doi cântăreţi.

Într-una dintre scrisori, Cash propune lansarea înregistrării şi împărţirea veniturilor provenite din comercializare.

Ervin a apelat, astfel, la un detectiv pentru a găsi caseta pierdută, acesta descoperind-o într-un depozit din New York.

"Why Me, Lord?" apare pe noua colecţie de cântece a lui Ray Charles, numită "Rare Genius the Undiscovered Masters".

Johnny Cash, supranumit "omul în negru" şi a cărui popularitate rivaliza cu cea a lui Elvis Presley în anii '50 - '60, a murit în septembrie 2003, la vârsta de 71 de ani. Diversitatea stilurilor abordate a făcut ca Johnny Cash să fie inclus în Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), Country Music Hall of Fame (1980) şi în Rock and Roll Hall of Fame (1992).

Ray Charles a fost un cântăreţ şi pianist american care şi-a pierdut vederea la vârsta de şapte ani, al cărui stil a combinat armonios ritmurile soul, jazz, rythm & blues, gospel, şi blues. Devenit o adevărată legendă a muzicii soul, în anii '50, graţie primelor sale discuri lansate de casa Atlantic Records, Ray Charles nu s-a temut să improvizeze şi să îşi schimbe din nou stilul, un deceniu mai târziu, combinând muzica country cu stilul pop, pe discurile sale lansate în anii '60 de casa ABC Records, care s-au avut un mare succes la public. În 2008, revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al doilea în Topul 100 al celor mai mari cântăreţi din toate timpurile. Câştigător a 12 premii Grammy, Ray Charles a făcut parte din prima serie de muzicieni care au fost incluşi în Rock'n'Roll Hall of Fame în, 1986, iar piesa compusă de el "Georgia In My Mind" a devenit, în 1979, imnul oficial al statului american Georgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici