Înregistrări demo cu Jay-Z, estimate la 20 de milioane de dolari, în centrul unei presupuse tentative de şantaj

O serie de înregistrări demo cu rapperul Jay-Z, estimate la circa 20 de milioane de dolari, se află în centrul unei presupuse tentative de furt şi şantaj iniţiată de un fost colaborator al cântăreţului american.

108 afișări
Imaginea articolului Înregistrări demo cu Jay-Z, estimate la 20 de milioane de dolari, în centrul unei presupuse tentative de şantaj

Jay-Z (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit site-ului TMZ.com, Chauncey Mahan, un producător care a lucrat cu Jay-Z din 1998 până în 2002, a fost chestionat de poliţia americană în cursul zilei de vineri, informează dailymail.co.uk.

TMZ.com scrie că acuzatul s-a aflat în posesia unor înregistrări demo cu Jay-Z pe care acesta le-a realizat la casa de discuri Roc-A-Fella Records.

Jay-Z credea că acele înregistrări s-au pierdut, însă, în realitate, ele erau păstrate de Chauncey Mahan într-un depozit din localitatea Northridge din California.

Potrivit site-ului TMZ-com, Chauncey Mahan a contactat compania Live Nation, vineri, declarându-se dispus să îi predea înregistrările contra unei "taxe de depozitare" de 100.000 de dolari. Acuzatul a spus că, dacă Live Nation nu va plăti acea taxă, el va scoate la licitaţie acele înregistrări.

Jay-Z şi Live Nation au înfiinţat împreună o companie de divertisment denumită Roc Nation.

Managerii lui Jay-Z au contactat poliţia din Los Angeles, iar reprezentanţii acesteia s-au prezentat vineri la depozitul unde Mahan urma să finalizeze tranzacţia cu Live Nation.

Chauncey Mahan a fost reţinut şi transportat la o secţie de poliţie pentru a fi chestionat. El a predat înregistrările muzicale, dar nu a fost arestat.

Poliţia din Los Angeles va păstra acele înregistrări demo până când un judecător va stabili cine are dreptul să le deţină.

Managerii lui Jay-Z au depus o plângere oficială la poliţia din New York, vineri, care va fi analizată în aceste zile.

Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanţi producători în industria muzicii hip-hop.

Din 2008 este căsătorit cu Beyoncé, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată de peste 750 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici