Înregistrări nemaiauzite cu Jackie Kennedy, făcute publice. Soţia lui JFK a vorbit despre viaţa la Casa Albă şi ultimele zile ale preşedintelui - VIDEO

Fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jacqueline Kennedy, nu a vorbit niciodată public despre viaţa la Casa Albă alături de preşedintele John F. Kennedy, însă fiica ei a dezvăluit că Jackie a înregistrat câteva interviuri ce vor fi date publicităţii anul acesta.

3883 afișări
Imaginea articolului Înregistrări nemaiauzite cu Jackie Kennedy, făcute publice. Soţia lui JFK a vorbit despre viaţa la Casa Albă şi ultimele zile ale preşedintelui - VIDEO

Înregistrări nemaiauzite cu Jackie Kennedy, făcute publice. Soţia lui JFK a vorbit despre viaţa la Casa Albă şi ultimele zile ale preşedintelui american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interviurile au fost realizate la doar câteva luni după asasinarea preşedintelui Kennedy, care a avut loc în 1963. Cele opt ore şi jumătate de materiale audio, grupate în şapte interviuri, au fost realizate de istoricul Arthur M. Schlesinger, scrie dailymail.co.uk.

Jackie Kennedy a sigilat aceste materiale şi i-a lăsat fiicei sale, Caroline, instrucţiuni ca acestea să fie date publicităţii la timpul potrivit.

Caroline Kennedy a declarat că a ales să facă publice înregistrările deoarece scrie o carte bazată pe aceste interviuri, cu ocazia aniversării a 50 de ani de preşedinţie a tatălui său.

"Mama a luat foarte în serios obligaţia de a păstra documentele care ilustrează istoria administraţiei tatălui meu, iar aceste interviuri sunt rezultatul acestui lucru", a declarat Caroline Kennedy.

În conversaţiile sale cu istoricul Schlesinger Jackie Kennedy vorbeşte despre rolul său ca primă doamnă a SUA, despre familia sa şi despre viaţa la Casa Albă. De asemenea, Jacqueline vorbeşte despre evenimentele politice majore de la acea vreme, dar şi despre ultimele zile din viaţa preşedintelui Kennedy.

Materialele vor fi difuzate de postul de televiziune ABC începând cu luna septembrie. De asemenea, casetele vor fi vândute împreună cu cartea "Jacqueline Kennedy: Conversaţii istorice despre viaţa cu John F. Kennedy".

După asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, Jackie, una dintre cele mai stilate femei din lume, s-a căsătorit cu magnatul Aristotel Onasis şi a murit de cancer în 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici