Internetul ar fi putut preveni ascensiunea lui Hitler

Internetul ar fi putut preveni ascensiunea dictatorului Adolf Hitler şi izbucnirea celui de-al doilea război mondial, dacă ar fi existat mai devreme, a declarat laureatul premiului Nobel pentru Literatură în 2008, Jean-Marie Gustave Le Clezio, citat de Daily Mail, în ediţia electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Internetul ar fi putut preveni ascensiunea lui Hitler

Internetul ar fi putut preveni ascensiunea lui Hitler (Imagine: Mediafax Foto)

În discursul său rostit în faţa Academiei suedeze, scriitorul francez în vârstă de 68 de ani a precizat că, dacă tehnologia informaţiei ar fi fost introdusă mai devreme, ea ar fi putut preveni izbucnirea celui de-al doilea război mondial.

"Cine ştie, dacă Internetul ar fi existat în acea perioadă, probabil că planul criminal al lui Hitler nu ar fi reuşit", a explicat el. Internetul ar fi expus ideile lui Adolf Hitler într-un mod aşa de ridicol, încât acestea nu s-ar fi îndeplinit vreodată.

Răspândirea informaţiei pe site-uri sau bloguri a oferit lumii o nouă unealtă de prevenire a conflictelor, a declarat duminică Jean-Marie Gustave Le Clezio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici