Interpretul personajului Gollum va regiza o adaptare live-action a volumului "Cartea junglei"

Actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din francizele "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul", va regiza pentru studiourile Warner Bros. o nouă ecranizare live-action a îndrăgitului volum pentru copii "Cartea junglei" de Rudyard Kipling.

62 afișări
Imaginea articolului Interpretul personajului Gollum va regiza o adaptare live-action a volumului "Cartea junglei"

Andy Serkis (Imagine: Arhiva Medifax Foto / AFP)

Versiunea ce va fi regizată de Andy Serkis, în vârstă de 49 de ani, se va afla în concurenţă directă cu un proiect similar al studiourilor Disney, informează contactmusic.com.

Andy Serkis va fi şi producător al filmului, alături de Steve Kloves, iar fiica acestuia din urmă, Callie Kloves, va debuta pe marele ecran cu un rol în acest proiect cinematografic, afirmă The Hollywood Reporter.

Alejandro González Iñárritu negociase anterior pentru a regiza noul film, însă s-a retras din acest proiect din cauza programului de lucru foarte aglomerat. Cineastul Ron Howard, regizorul peliculelor "Rush: Rivalitate şi adrenalină" şi "Frost/ Nixon", s-a aflat şi el pentru o vreme în cursa pentru a deveni regizorul peliculei.

Prin numirea lui Andy Serkis în calitate de regizor al filmului "Cartea junglei", studiourile Warner Bros. vor intra astfel din nou în competiţie cu studiourile Disney care vor să lanseze un proiect propriu, tot live-action, pe baza aceleiaşi cărţi. Proiectul Disney a ajuns deja în etapa distribuirii rolurilor.

Ecranizarea studiourilor Disney va fi regizată de Jon Favreau, iar actorul Idris Elba va asigura vocea tigrului Shere Khan.

"The Jungle Book" va reprezenta debutul regizoral al actorului Andy Serkis, deşi acesta a acumulat deja experienţă regizorală în timpul filmărilor de la noua franciză "Hobbitul", unde a fost asistent secund de regie.

Volumul de povestiri "Cartea junglei", scris de autorul britanic Rudyard Kipling în 1894, a avut mai multe adaptări pentru marele ecran, cea mai cunoscută fiind filmul de animaţie cu acelaşi nume, produs de Disney în 1967.

Britanicul Andy Serkis, în vârstă de 49 de ani, este un actor extrem de prolific, remarcându-se nu doar în cinematografie, ci şi în teatru şi televiziune. Rolul care l-a făcut celebru în lumea întreagă este Gollum, din trilogia "Stăpânul Inelelor", însă starul britanic s-a evidenţiat şi în alte filme de succes, precum "Marea cursă de Crăciun" (2011), "Planeta Maimuţelor: Invazia" (2011), "Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului" (2011), "Prestigiul/ The Prestige" (2006) şi "King Kong" (2005). Andy Serkis a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în primele două filme din noua trilogie "The Hobbit", ce are la bază romanul omonim scris de J.R.R. Tolkien.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici