Intervenţiile estetice au crescut cu 457% în ultimii 10 ani, în SUA

Intervenţiile estetice, cu sau fără ajutorul chirurgiei, au crescut cu 8% în 2007 în Statele Unite, comparativ cu 2006, şi cu 457% în ultimii zece ani, potrivit statisticilor Grupului american de chirurgie plastică (ASAPS), publicate luni pe site-ul său de internet.

16 afișări
Imaginea articolului Intervenţiile estetice au crescut cu 457% în ultimii 10 ani, în SUA

Intervenţiile estetice au crescut cu 457% în ultimii 10 ani, în SUA

Cele 11,7 milioane de intervenţii - 18% chirurgicale şi 82% non-chirurgicale - au reprezentat circa 13 miliarde de dolari, conform ASAPS.

De zece ani încoace, numărul acestor procedee a explodat, pur şi simplu, înregistrând o creştere cu 457%, precizează grupul profesional care colectează aceste date din 1997.

Intervenţiile chirurgicale estetice au crescut cu 114% în cursul ultimului deceniu, iar intervenţiile non-chirurgicale au crescut cu 754%, subliniază ASAPS.

Injecţiile cu Botox au fost folosite în 2,77 milioane de operaţii, anul trecut, constituind cea mai frecventă intervenţie, în timp ce cea mai populară a fost liposucţia (456.828).

În afară de liposucţie, cele mai practicate cinci operaţii de chirurgie estetică au fost mărirea sânilor, înălţarea ploapelor, abdominoplastia şi micşorarea sânilor.

În ceea ce priveşte procedurile non-chirurgicale, cele mai populare s-au dovedit a fi epilarea cu laser şi regenerarea epidermei, practicată, de asemenea, cu laser.

Femeile au reprezentat 91% dintre pacienţi în 2007, cu 10,6 milioane de operaţii.

Chiar dacă bărbaţii rămân minoritari, numărul lor a crescut în 2007 cu 17% faţă de 2006.

Tipul de intervenţie estetică cel mai des folosită în cazul bărbaţilor a fost liposucţia, cu 57.980 de operaţii, în timp ce injecţiile cu Botox pentru neteziarea ridurilor a constituit procedura cea mai populară (329 519).

Mărirea feselor a fost procedura care a cunoscut cea mai mare creştere în 2007, în rândul femeilor, în timp ce, în rândul bărbaţilor, cel mai mult a crescut numărul injecţiilor cu Radiesse, o emulsie pe bază de calciu pentru netezirea ridurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici