INTERVIU Smiley "Muzica, pentru mine, e ca o mare dragoste, o dragoste necondiţionată"

Smiley se pregăteşte pentru albumul cu numărul patru. Primul single extras de pe noul album, care se anunţă a fi cel mai complex material al artistului, se numeşte "Îndrăgostit (deşi n-am vrut)". În interviu Smiley vorbeşte despre muzică şi iubire: "Muzica e ca o mare dragoste necondiţionată."

3308 afișări
Imaginea articolului INTERVIU Smiley "Muzica, pentru mine, e ca o mare dragoste, o dragoste necondiţionată"

INTERVIU Smiley "Muzica, pentru mine, e ca o mare dragoste, o dragoste necondiţionată"

Smiley se pregăteşte pentru albumul cu numărul patru. Primul single extras de pe noul album, care se anunţă a fi cel mai complex material al artistului, se numeşte „Îndrăgostit (deşi n-am vrut)” şi poate fi ascultat pe YouTube şi pe smiley.ro.

Piesa "Îndrăgostit (deşi n-am vrut)” este compusă şi produsă în studiourile HaHaHa Production- Cat Music.

Prezentăm integral interviul acordat de Smiley:

Reporter: Cum e Dragostea în muzica ta? Singura certitudine apare în „Gura mea e preocupată cu gura ta”.

Smiley: E ca în viaţă. Eu cred în iubire, în iubirea aceea care te învăluie fără să îţi ceară voie, în magia care începe să ridice fiecare fir de păr de pe corp, de câte ori îţi aminteşti de cineva, în iubirea care te ajută să creşti. Mai ştiu, însă, că în viaţă iubirea poate aduce şi dezamăgire, poate deschide răni, pe care tot ea, într-un alt moment, le vindecă sau măcar le transformă în nişte „poveri” mai uşor de purtat.

Reporter: Care-s muzicile ce te inspiră din lumea largă în acest sens?

Smiley: Am multe piese despre iubire, pentru că asta ne defineşte pe noi, oamenii sunt făcuţi din iubire şi ca să iubească. Dacă ascultaţi toate piesele de pe cele trei albume lansate deja, veţi vedea că regăsiţi iubirea sub toate formele ei posibile.

Piese care mă inspiră: John Legend – All Of Me, Ciara - Dance Like We're Making Love, Alexandru Andries - Cea mai frumoasa zi.

Reporter: Stabilitatea înseamnă „Acasă”. De ce întoarcerea ca-n „Nemuritorii”? Care-s muzicile ce te inspiră din lumea largă în acest sens.

Smiley: „Acasă” este ultima piesă pe care am făcut-o pentru albumul „Acasă”, nu era în plan, nu era scrisă. Este o piesă despre mine, despre valorile mele personale, despre întoarcerea la valorile în care cred. O piesă care a venit foarte natural şi care vorbeşte de la sine.

„Nemuritori”, în schimb, este o piesă inclusă în coloana sonoră a filmului #SELFIE. E o piesă pe care am scris-o gândindu-mă la puştani, la adolescenţi, la idealurile lor şi la ce visam eu la vârsta lor. E exact vârsta aceea la care cu toţii credem că suntem nemuritori, că putem face orice şi e bine să ne aducem aminte de momentele acelea, să păstrăm viu sentimentul toată viaţa.

Piese care mă inspiră: Alphaville - Forever Young, Bryan Adams - Summer Of '69

Reporter: Dragostea din întâmplare ca-n hitul recent. Ce-nseamnă, de fapt, întâmplarea, clipa? Ce muzici din repertoriu mondial te inspiră?

Smiley: În viaţă nu decidem noi când ne îndrăgostim sau de cine, iar în "Îndrăgostit (deşi, n-am vrut)”, chiar asta am vrut să subliniez. Dacă vorbim de momentul în care ne îndrăgostim, clipa e acea frântură de timp în care toate forţele universului lucrează împreună ca doi oameni să fie în acelaşi loc, să vadă şi să simtă în acelaşi fel. Atunci când o traieşti, ţi se pare scurtă, iar atunci când o rememorezi, ţi se pare veşnică.

Îndrăgostit (deşi n-am vrut)

Piese care mă inspiră: Alexandrina Hristov - Te Iubesc, UB40 - Can’t Help Falling in Love

Reporter: Muzica şi dragostea. De ce? Cu ce le-ai putea compara?

Smiley: Muzica, pentru mine, e ca o mare dragoste, o dragoste necondiţionată.

Pe de altă parte, nu ştiu dacă există termen de comparaţie pentru iubire. Nu ştiu nici dacă ar trebui să fie. E ceva ce se simte, pur şi simplu. Aşa cum nu poţi controla când şi de cine te îndrăgosteşti, nu cred că poţi compara dragostea cu ceva.

Smiley

Are trei albume solo („În lipsa mea” - 2008, „Plec pe Marte” - 2010 şi „Acasă” - 2013). La începutul anului viitor va lansa cel de-al patrulea album din carieră.

Interpret, producător, compozitor şi om de televiziune. Anul acesta a devenit singurul artist român care a primit cea de-a şaptea nominalizare pentru Best Romanian Act, în cadrul MTV EMA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici