Legenda rock'n'roll-ului Chuck Berry, album istoric la 90 de ani, dedicat soţiei:"Dragă, îmbătrânesc" - VIDEO

Legenda rock'n'roll-ului, Chuck Berry, acum în vârstă de 90 de ani, a anunţat că anul viitor va lansa un nou album, primul după 38 de ani de absenţă de pe scena muzicală, relatează Reuters.

279 afișări
Imaginea articolului Legenda rock'n'roll-ului Chuck Berry, album istoric la 90 de ani, dedicat soţiei:"Dragă, îmbătrânesc" - VIDEO

Legenda rock'n'roll-ului Chuck Berry, album istoric la 90 de ani, dedicat soţiei:"Dragă, îmbătrânesc" - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania de înregistrări a artistului susţine că noul album, produs în întregime de Berry, se va numi simplu “Chuck” şi va conţine, în mare parte, piese noi.

Printre membrii trupei cu care artistul a înregistrat acest nou material se numără şi copiii acestuia, Charles Berry Jr., care este chitarist, şi Ingrid Berry, care cântă la muzicuţă.

“E o mare onoare să faci parte dintr-un asemenea proiect”, declara Berry Jr. ”Cred că tata i-a strunit destul de bine pe cei din St.Louis, trupa cu care am înregistrat adică, sau Blueberry Hill Band, cum îi mai place lui s-o numească. Piesele de pe album sunt foarte variate şi acoperă un spectru destul de larg, de la piese rock care sună aspru, la mici capsule de înţelepciune care te fac să te gândeşti mai mult la ce înseamnă viaţa”.

Berry a declarat presei că noul sau material discografic îi este dedicat soţiei sale, în vârstă de 68 de ani, Themetta. ”Dragă, îmbătrânesc. Nu mai e mult. Am muncit mult la albumul ăsta şi acum cred că e momentul potrivit să-l scot pe piaţă”. Cu piesele “Maybellene”, “Roll over Beethoven” sau “Johnny B.Goode”, lansate la sfârşitul anilor ’50, Chuck Berry se poate lauda că este unul dintre fondatorii rock-ului modern, fiind şi o influenţă majoră pentru trupele Beatles sau Rolling Stones.

Chuck Berry a primit în 1984 un premiu Grammy pentru întreaga carieră şi este unul dintre primii artişti care au primit un loc în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici