Ioana Flora, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în "Marfa şi banii după 10 ani"

La 10 ani de la lansarea lungmetrajului "Marfa şi banii", în regia lui Cristi Puiu, actorii Ioana Flora, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în "Marfa şi banii după 10 ani", proiect de vizionare şi lectură publică ce a avut loc miercuri seară, într-un club din Capitală.

58 afișări
Imaginea articolului Ioana Flora, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în "Marfa şi banii după 10 ani"

Ioana Flora, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în "Marfa şi banii după 10 ani"

"Marfa şi banii" a constituit debutul pe marele ecran al celor trei actori, dar şi filmul românesc ce a redeschis calea la Festivalul de la Cannes.

"Pentru mine a fost primul film în care am jucat, a însemnat întâlnirea cu un mare regizor - Cristi Puiu -, a însemnat o prietenie pe viaţă cu Dragoş Bucur şi mândria de a fi jucat în filmul care a schimbat faţa cinematografiei anilor 2000", declară Alexandru Papadopol.

"A fost debutul meu, primul pas foarte important pentru mine ca actriţă de film. A fost un film care a avut succes şi, după foarte mulţi ani de absenţă a românilor de la Festivalul de la Cannes, a redeschis această cale", adaugă Ioana Flora.

"Marfa şi banii după 10 ani" este un proiect gândit şi produs de Dragoş Bucur.

În "Marfa şi banii", un tânăr din Constanţa, care deţine propria afacere - un chioşc la geamul apartamentului -, îşi doreşte să se extindă şi să-şi cumpere chioşc, dar nu are mijloace. Un grangur local îi oferă o suma importantă de bani pentru un transport în aparenţă simplu: o geantă care trebuie dusă la Bucureşti, la o adresă precisă. Se pare, însă, că geanta conţine anumite lucruri care îi interesează şi pe alţii.

Debutul în lungmetraj al lui Cristi Puiu a fost realizat pe un scenariu scris de el şi de Răzvan Rădulescu.

Pelicula a primit premiul FIPRESCI la Festivalul de film de la Salonic, premiul Findling şi premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Cottbus (2001), menţiune specială a juriului la Festivalul de Film de la Trieste (2002), premiul PROCIREP la Festivalul European de la Angers (2002) şi premiul Abasto la Festivalul Internaţional de Film Buenos Aires (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici