iPhone-ul, folosit pentru a trişa în cazinouri

Autorităţile responsabile cu controlul jocurilor de noroc în statul american Nevada (vest) au avertizat cazinourile din regiune, inclusiv din Las Vegas, că un program instalat pe telefonul mobil iPhone ar permite numărarea cărţilor şi i-ar putea ajuta pe clienţi să trişeze.

64 afișări
Imaginea articolului iPhone-ul, folosit pentru a trişa în cazinouri

iPhone-ul, folosit pentru a trişa în cazinouri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Programul instalat pe telefon face ca numărarea cărţilor de joc să devină mult mai uşoară", a scris Randall Sayre, membru al autorităţii de control a jocurilor din Nevada, într-o scrisoare trimisă pe 5 februarie administratorilor de cazinouri.

Acesta a explicat că programul poate fi folosit şi "pe ascuns", pentru că ecranul telefonului rămâne stins, iar programul este pornit dacă utilizatorul cunoaşte amplasarea tastelor.

Astfel cei care joacă, de exemplu, Blackjack pot cunoaşte în orice moment numărul cărţilor care rămân a fi împărţite.

Autorităţile din Nevada au spus că au intrat în alertă după ce au aflat că mai mulţi jucători au folosit acest program pe iPhone sau pe iPod-urile de la Apple în câteva cazinouri din Carolina de nord (sud-est).

În Nevada este ilegal să se folosească diverse instrumente pentru a număra cărţile de joc, jucătorii fiind obligaţi să se bazeze doar pe calculul mental.

Citeşte şi:

iPhone 3G, lansat în premieră mondială

Carte de rugăciuni pentru iPhone, lansată de Vatican

Nokia a prezentat concurenţii telefoanelor iPhone şi Omnia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici