Iris anulează concertul de pe 2 martie

Formaţia Iris nu va mai susţine concertul programat să se desfăşoare pe 2 martie, la Teatrul Naţional Bucureşti, deoarece Cristi Minculescu trebuie să se pregătească pentru transplantul de ficat, a declarat pentru MEDIAFAX Nelu Dumitrescu, toboşarul trupei.

125 afișări
Imaginea articolului Iris anulează concertul de pe 2 martie

Iris anulează concertul de pe 2 martie, de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să-l pregătim pe Cristi pentru operaţie şi nu avem timp de concerte", a spus acesta.

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, în vârstă de 50 de ani, necesită unui transplant de ficat, el suferind de o boală ereditară - polichistică hepato-renală.

Potrivit colegului său de trupă, Nelu Dumitrescu, data la care va avea loc transplantul nu a fost încă stabilită. "Oricând după data de 3 - 4 martie", a spus acesta. Operaţia va avea loc la o clinică din Germania, unde Minculescu a şi făcut o serie de analize în acest sens, săptămâna trecută. În urma acestor evenimente, cei de la Iris şi-au anulat un turneu pe care urmau să-l desfăşoare în ţară, nerenunţând însă, la insistentele vocalului, la show-ul programat în Capitală.

De asemenea, Dumitrecu a confirmat că "100%" Rodica Minculescu va fi donatorul, acesteia urmând să i se preleveze o parte din ficat, pentru a-i fi transplantată cântăreţului.

Boala polichistică hepato-renală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

Bazele trupei Iris au fost puse în 1976, la Bucureşti.

Începând din anul 1980, Minculescu s-a alăturat formaţiei.

În octombrie 2007, odată cu împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, el a fost decorat, de preşedintele Traian Băsescu, alături de restul colegilor săi de trupă, cu Ordinul "Meritul Cultural". La concertul aniversar al formaţiei au participat peste 15.000 de oameni.

Citeşte şi

Cristi Minculescu s-a întors în ţară

Cristi Minculescu are nevoie de un transplant de ficat

Cristi Minculescu, în Germania, pentru analize medicale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici