Iris pregăteşte un nou album de studio

Iris pregăteşte un nou album de studio pentru anul viitor, acesta urmând să fie lansat printr-un concert în toamna lui 2010, a declarat solistul trupei, Cristi Minculescu, într-o conferinţă de presă care a avut loc, luni, la Bucureşti.

148 afișări
Imaginea articolului Iris pregăteşte un nou album de studio

Iris pregăteşte un nou album de studio (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În perioada în care a fost spitalizat vocalul formaţiei Iris, colegii de trupă au compus piese pentru un album ce va apărea anul viitor.

Nelu Dumitrescu, bateristul trupei, a declarat că, în prezent, formaţia are 14 melodii instrumentale. Cristi Minculescu urmează să lucreze la versurile pieselor respective. Solistul trupei Iris a declarat că nu este sigur când va începe înregistrarea pieselor în studio, el nefiind, de altfel, un amator al înregistrărilor, lipsindu-i foarte mult atmosfera din concerte.

Minculescu a adăugat că, probabil, concertul de lansare a albumului va avea loc în toamna anului 2010, când "va fi vârful crizei', ultimul aspect fiind, potrivit acestuia, un risc pentru standardele tehnice pe care trupa le impune.

"Noi nu ne mai permitem să apărem cu trei lumini şi două boxe", a mai spus Minculescu. Vocalul trupei Iris a precizat că noul album se înscrie în categoria "rockului clasic", "chiar dacă reperele au dispărut de mult". "E foarte greu la vremurile pe care le trăim să ne păstrăm linia de mesaj", a completat Cristi Minculescu.

Spre sfârşitul lui septembrie, casa de discuri Roton va scoate pe piaţă toată discografia trupei Iris, atât în format individual, cât şi sub formă de pachet pentru colecţionari. Primele cinci albume ale trupei, lansate iniţial pe vinil, au fost remasterizate pentru această apariţie. "Sunt generaţii care nu au prins primele noastre albume pe vinil", a spus Minculescu.

Iris va concerta şi pe 25 iulie, la festivalul CokeLive Peninsula de la Târgu Mureş.

Biletele pentru show-ul din Bucureşti de pe 8 octombrie sunt disponibile la Sala Polivalentă, Teatrul Naţional, magazinele Muzica şi Diverta, reţeaua Eventim şi online, pe eventim.ro, bilete.ro şi blt.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici